Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekordní počet vodáků vyrazil na jarní splouvání Malše

Rekordní počet, více než 500 vodáků, vyrazil v sobotu ráno k jarnímu splouvání Malše z Římova do Českých Budějovic. Splout Malši je možné jen dvakrát do roka, když vodohospodáři pustí vodu z Římovské přehrady, řekl agentuře Mediafax Jaroslav Lhotský z vodáckého serveru iVltava.cz.

Malše se splouvá vždy dvakrát do roka, obvykle poslední dubnovou a první zářijovou sobotu. „Letos přijel, vzhledem k nádhernému počasí, rekordní počet. Na řeku vyrazilo více než 500 vodáků na raftech, kánoích i kajacích. Vodohospodáři pouštějí pro tuto příležitost zhruba osm kubíků vody za vteřinu z přehrady, normální průtok je jeden až dva kubíky. Za běžného stavu je řeka prakticky nesplavná,“ řekl Lhotský.

Splutí trvá od Římova k Velkému jezu v Českých Budějovicích zhruba pět hodin. „Vzhledem k velkému počtu občerstvoven na trase je splutí Malše pěkným celodenním výletem, zastavit se dá v kempu Hamr, v Doudlebech, v Plavu Na Ostrově a u Vency v Roudném. Končí se pak většinou u Velkého jezu, někteří tam však často nedojedou, protože se někde zaseknou a později už neteče voda z přehrady,“ dodal Lhotský.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Malše, přehrada, Mediafax, České Budějovice, Doudleby, Roudný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní počet vodáků vyrazil na jarní splouvání Malše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.