Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekreanty teplé počasí od lyžování neodrazuje

Ani jarní počasí a vyšší teploty neodradily o uplynulém víkendu lidi od návštěv lyžařských středisek na jihu Čech. Například ve Skiareálu Lipno se v neděli vystřídala přibližně tisícovka návštěvníků. Střediska se však dočkala ochlazení a začala sjezdovky pokrývat umělým sněhem.

Netypická zima má podle provozovatelů aspoň jednu výhodu. „V sobotu a hlavně v neděli bylo krásné slunečné počasí. Takových příjemných dní jsme v minulé sezoně moc nezažili,“ řekl Jiří Falout ze Skiareálu Lipno.

Připustil, že v posledních dnech návštěvnost v meziročním porovnání nepatrně poklesla. I když dlouho se prý držela na vyšších číslech. „Například v prosinci jsme zaznamenali proti stejnému období v roce 2012 nárůst 15 procent. A stejný trend vydržel zhruba do 7. ledna, kdy přišlo velké oteplení,“ uvedl Falout.

Lyžaři mají na Lipně k dispozici téměř šest kilometrů sjezdovek, což je nejvíce na Šumavě. Poslední dvě noci opět zasněžovali a podmínky k lyžování jsou tam skvělé. Sníh je technický a na sjezdovkách ho leží až půl metru.

V provozu zůstává také sjezdovka na Kobyle v areálu na Zadově. Ten je hlavně vyhlášenou lokalitou pro běžkaře. Jenže ti zatím musí počkat na lepší podmínky, v současném počasí nejsou stopy strojově upravovány.

To platí i pro okolí dalšího vyhledávaného běžkařského střediska na Kvildě. „Dá se jet na Prameny Vltavy nebo na Bučinu, ale stopa není upravená a je jen ujetá od lidí,“ konstatoval Richard Jirouš ze Skiareálu Kvilda.

Dodal však, že místní sjezdovka je v provozu, jelikož se na ní povedlo provozovatelům přidat čerstvou vrstvu umělého sněhu. „Jsme příjemně překvapeni zájmem o lyžování. Vzhledem k počasí, které zatím panuje, máme po celou sezonu velmi vysokou návštěvnost,“ řekl Jirouš.

Zdroj: ČTK
Foto: Skiareál Lipno

Štítky lyžování, jižní Čechy, Skiareál Lipno, Skiareál Kvilda, zasněžování, umělý sníh, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Česko, Kvilda, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekreanty teplé počasí od lyžování neodrazuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.