Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rybičky, rybičky, rybáři jedou... lovit Rožmberk

Výlov rybníku Rožmberk byl nepochybně největší a také nejnavštěvovanější událostí uplynulého týdne. Třídenní výlov začal v pátek 11. října a tisícům návštěvníků nabídl nejen podívanou na práci třeboňských rybářů, ale také zajímavý doprovodný program, věnovaný rybářským tradicím a také rybím specialitám.

Po hrázi Rožmberku, kterému se říká České moře, proudily v sobotu davy návštěvníků, kteří sledovali výlov rybníku, který má 650 hektarů a letos by měl podle ředitele akciové společnosti Rybářství Třeboň Josefa Malechy vydat 100 tun tržních ryb, především kaprů, ale také candátů, štik nebo amurů.

Diváci měli možnost sledovat práci rybářů doslova v přímém přenosu na dně vypuštěného rybníka u hráze. Třídění a překládka ryb, jisté a zkušené pohyby rybářů, prudké mrskání rybích těl, spršky vody, kroužení racků, zájem dospělých a nadšení dětí tvořily neopakovatelnou jihočeskou atmosféru.

K pohodě návštěvníků přispíval i bohatý doprovodný program s širokým spektrem atrakcí. Od zábavných soutěží a prvků pro děti přes ukázky dovedností studentů třeboňské rybářské střední školy až po lákavou nabídku rybích specialit - uzených a marinovaných ryb, rybích řízků nebo třeba speciality, nazvané Třeboňské jerky. Tato potravina byla oceněna v regionální soutěži Chutná hezky. Jihočesky a začíná si získávat stále větší oblibu.

Atrakcí možná neplánovanou, ale také zajímavou, bylo i natáčení pořadu se Zdeňkem Polreichem, které probíhalo v klidnější části areálu a nasvědčovalo tomu, že příznivci známého mistra kuchaře se opět mají na co těšit.

Výlov rybníku Rožmberk

Pondělí, 14. října 2013, 14:30

Výlov rybníku Rožmberk
Výlov rybníku Rožmberk

Štítky výlov rybníku Rožmberk, Rybník Rožmberk, ryby, Rybářství Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybičky, rybičky, rybáři jedou... lovit Rožmberk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.