Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

S příchodem mrazů se lidé bez domova uchylují do tepla

Kvůli silným mrazům registrují pracovníci Městské charity České Budějovice vyšší zájem lidí bez domova o nocleh v Domě sv. Pavla. Pokud mrazy ještě zesílí, je noclehárna v rámci krizového režimu schopna svou kapacitu ještě zvýšit.

Azylový dům sv. Pavla v Riegrově ulici provozovaný Městskou charitou v Českých Budějovicích slouží lidem v nouzi jako azylový dům a noclehárna, kvůli silným mrazům je o něj ze strany lidí bez domova nyní větší zájem. Noclehárna nabízí mužům od 18 let bez přístřeší možnost přespání v čistém a vytopeném prostředí. Službu nabízí denně od 17.30 do 8 hodin, kapacita je dvacet míst.

„Lidí samozřejmě v nynějších mrazech přichází více než jindy, kapacita noclehárny je téměř naplněna. Pokud se počasí ještě zhorší, přijdou-li silnější mrazy nebo vánice, jsme připraveni spustit takzvaný krizový režim, kdy navýšíme kapacitu o dalších dvacet míst. Lidé v nouzi pak mohou přečkat noc sice na židli, ale v teple,“ řekla vedoucí domu Karolína Havlová.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky mráz, bezdomovec, České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S příchodem mrazů se lidé bez domova uchylují do tepla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.