Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sbírku pro dětské domovy letos doplní charitativní běh

Charitativní běh na 1,5 a 7,5 kilometru, který odstartuje v úterý 25. listopadu ve 14 hodin v areálu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích, se stane další možností, jak podpořit činnost tří jihočeských dětských domovů v Radeníně, Boršově nad Vltavou a Horní Plané.

Tou první je charitativní sbírka, kterou studenti zahájí týž den v devět hodin ve vestibulu budovy E1 pod záštitou prorektorky Lenky Hruškové, která vloni stála u zrodu této dobročinné akce. Nyní jsou jejími spoluorganizátory i Studentská unie VŠTE a studentský spolek ESN VŠTE Budweis.

„Během, kde je startovné dvacet korun a odměnou tričko, chceme akci ještě víc zpestřit a zatraktivnit. Věříme, že přilákáme i širší veřejnost a našim studentům dáme další, větší motivaci, jak podpořit dobročinnost nebo udělat něco navíc. Tedy nejen darovat potřebnou věc,“ vysvětluje Michal Lávička, předseda Studentské unie VŠTE, premiérové zařazení charitativního běhu do programu dne.

„Startovné, které rovněž připadne dětským domovům, je symbolické, a proto bychom byli rádi, aby účast byla opravdu masová,“ dodává. Krátká trať se poběží v kampusu školy, delší pak v jejím okolí. O občerstvení běžců se postará menza, o pořadatelskou službu pak sami vysokoškoláci.

Sbírka má dětem z dětských domovů přinést pod vánoční stromeček dáreček, o který si napsaly. „Studenti, akademici a všichni ti, kteří soucítí s dětmi, jim tyto dárky připraví,“ poznamenává prorektorka Lenka Hrušková. Může tedy jít nejen o oblečení, elektroniku či sportovní potřeby, ale také běžné věci denní potřeby nebo, v případě těch nejmenších, hračky. „Vycházíme z konzultací s jejich řediteli, abychom opravdu shromáždili to, co zde potřebují,“ dodává.

K projektu se mohou, podobně jako v minulém roce, připojit rovněž firmy, které mohou poskytnout své produkty, zakoupit vstupenky na sport i kulturu nebo přispět také finančním darem.

Cílem VŠTE je, aby se tato akce stala každoroční tradicí, při které si většina uvědomí morální hodnoty, které se v současném komerčním světě ze života mnohdy vytrácejí.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická, České Budějovice, VŠTE, charitativní sbírka, charitativní běh, dětský domov, Horní Planá, Radenín, Boršov nad Vltavou, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírku pro dětské domovy letos doplní charitativní běh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.