Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Shromáždění proti KSČM sledovalo jen pár lidí

Zhruba tři desítky lidí se ve čtvrtek odpoledne sešly na budějckém náměstí na protestním shromáždění proti zástupcům KSČM v krajských radách. Nízkou účast podle organizátorů způsobilo špatné počasí.

„Řada lidí mi volala, že se sem kvůli špatným cestám nedostane. Já jsem jel z Kaplice hodinu a půl,“ uvedl pořadatel dnešního happeningu Šimon Heller. Přitom normálně cesta z Kaplice do Českých Budějovic trvá asi 40 minut.

Na shromáždění vystoupili písničkář Ziggy Horváth nebo výtvarník Jiří Máška, který drží od loňského 31. prosince protestní hladovku. Vyjadřuje tak svůj nesouhlas s účastí zástupců KSČM ve vedení Jihočeského kraje.

Pořadatelé také umístili na náměstí provizorní celu, má podle nich připomínat oběti politických procesů minulého režimu.

Happening v Českých Budějovicích se stal součástí Palachova týdne. Organizátoři tak připomínají výročí úmrtí studenta Jana Palacha, který se 16. ledna 1969 upálil na protest proti potlačování svobod po okupaci Československa sovětskou armádou.

Při Palachově týdnu se už od pondělí konaly protikomunistické protesty v Olomouci, Ústí nad Labem a Karlových Varech. Po Českých Budějovicích se ještě budou konat ve Zlíně a v Praze.

Zdroj: ČTK

Souhlasíte s protesty proti krajské radní Vítězslavě Baborové?

Celkem hlasovalo117 čtenářů

Štítky happening proti KSČM, demonstrace, náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, KSČM, Palachův týden, Jiří Máška, Šimon Heller, Kaplice, Jan Palach, Sovětská armáda, Jihočeský kraj, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emanuel Janáček

Zcela s vámi souhlasím. Přesně jak píšete, protestují "naočkovaní" studenti, kteří totalitní minulost nezažili. Je to směšné spojovat KSČ a dnešní KSČM. A když už se neustále opírají do zastupitelů této strany, proč neprotestují proti politikům co tzv. převlékli kabát? V dnešní době je stále dost těch, co mají cejch soudruha a jsou na místech v celém politickém spektru.

Pondělí, 21. ledna 2013, 06:29Odpovědět

Zdeněk Solfronk

Začíná to být dost TRAPNÉ!!!!!! organizátoři by měli pochopit že zájem pranýřovat KSČM je ten tam, průměrný občan ČR je sice svobodný ale svobodně se chovat nemůže, mám na mysli, jít 2x až 3x s celou rodinou do kina - jedna návštěva 4 osoby s kukuřicí a pitím cca 700, 2 výlety Praha, Karlovy vary, 2000 kč, a další kdo na to má????? zřejmě studenti gymnázií a jejich učitelé!!!!! :-) Zločiny komunismu v žádném případě neignoruji ale nyní je rok 2013 a ne 1968 tak si to uvědomte!! Nechte Pí. Baborovou ukázat co dovede a pak jí případně pranýřujte!!!!

Sobota, 19. ledna 2013, 17:29Odpovědět

Shromáždění proti KSČM sledovalo jen pár lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.