Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavnosti piva představí stovku vystavovatelů

Téměř stovka vystavovatelů se představí od pátku do soboty na budějckých Slavnostech piva. Podle pořadatelů se jedná o největší akci tohoto druhu v Česku. Do degustátorské soutěže se přihlásilo zhruba 300 druhů piv a návštěvníci z nich budou moci ochutnat přibližně polovinu.

„Těší nás, že zájem o účast na naší akci neustále narůstá,“ uvedla Naďa Schubertová z Výstaviště České Budějovice, kde se akce koná. Připomněla, že vloni se na slavnostech představilo 92 vystavovatelů a letos se jejich počet opět zvýšil.

Zároveň věří, že se díky tomu zvedne i počet návštěvníků. Minulý rok jich do areálu Výstaviště během dvou dnů dorazilo 15 500. „Teď bychom rádi překonali hranici dvaceti tisíc lidí. Ale uvidíme také, jestli nám bude přát počasí,“ řekla Schubertová.

Na slavnostech se představí 52 pivovarů. Většina z nich pochází z Česka. „Ale přihlásily se také dva slovenské a jeden ruský pivovar,“ uvedl Alois Srb ze spolupořádající agentury. Jednotlivá piva pak budou soutěžit v 17 různých kategoriích.

Tři nejlepší v každé třídě se pak mohou utkat o absolutního vítěze. V tomto porovnání se tak proti sobě postaví piva o různém obsahu alkoholu, ochucená, kvasnicová i nealkoholická. „Jedná se o letošní novinku. Jedinou podmínkou k účasti je to, aby daný vzorek skončil ve své kategorii do třetího místa,“ dodal Srb.

Při Slavnostech piva se opět uskuteční soutěž regionálních potravin ‚Chutná hezky. Jihočesky.‘ O ocenění touto značkou usiluje 149 produktů. Slavnosti piva se konají v pátek od 12 a v sobotu od 10 hodin. Brány Výstaviště České Budějovice se po oba dva dny zavřou o půlnoci.

Zdroj: ČTK

Štítky Slavnosti piva, Výstaviště České Budějovice, Chutná hezky. Jihočesky, pivo, slavnost, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti piva představí stovku vystavovatelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.