Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Služební psi lupiče nešetřili a složili ho k zemi

Střelba, štěkot psů, houkání sirén, majáky... v budějcké Kubatově ulici se v úterý udály velké policejní manévry! Zásahová jednotka honila bankovního lupiče a psovodi využili svých čtyřnohých svěřenců k zadržení nebezpečného pachatele se zbraní v ruce. Nakonec ale všechno dobře dopadlo.

Stovky návštěvníků, mezi kterými převládaly děti školního věku, si Den policie náležitě užily. Ani jeden zásah totiž nebyl reálný a muži zákona ho jen předváděli, aby si jejich možní nástupci mohli udělat reálnou představu o tom, co obnáší práce policisty.

V českobudějovickém areálu Sportovního klubu Policie ČR bylo připraveno hned několik stanovišť s ukázkami služebních vozidel, motocyklů, výstroje a výzbroje, děti si mohly vytvořit identikit pachatele, zajezdit si na dopravním hřišti BESIPu, vyřádit se při rodinném fotbálku nebo ve skákacím hradu od energetické společnosti E.ON.

Během dne rovněž probíhalo II. kolo soutěže Detektivem na(ne)čisto určené pro žáky základních škol z celých jižních Čech, v nafukovací hale se konal volejbalový turnaj pod vedením současných a bývalých hráčů budějckého Jihostroje a uvnitř tělocvičny se zase děti tužily během výcviku fyzičky nebo při virtuální střelbě na terč.

Spolupořadateli akce organizované Krajským ředitelstvím policie Jihočeského kraje byli jejich bavorští a hornorakouští policisté, kteří si pro návštěvníky rovněž připravili nejednu dovednostní disciplínu.

Den policie 2013

Úterý, 21. května 2013, 21:50

Den policie 2013
Den policie 2013

Štítky Den policie, Sportovní klub policie České Budějovice, pes, Policie České republiky, BESIP, E.ON, Jihočeský kraj, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Služební psi lupiče nešetřili a složili ho k zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.