Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sněhová jistota na Lipně: Lyžaři si užívají slunce i pohody

Sezona je ve Skiareálu Lipno v plném proudu. Lyžaři si užívají všech otevřených sjezdovek, téměř každý den svítí nad areálem sluníčko a sněhu je stále dostatek - 25 až 60 centimetrů. Nejvíce na Šumavě. Na Lipně tak panují jedny z nejlepších podmínek k lyžování v České republice.

„Daří se nám udržovat sjezdovky stále ve vynikajícím stavu. V noci mrzne, poslední tři noci jsme mohli navíc zasněžovat, přes den je většinou slunečno. Sněhu máme dostatečné množství. Podmínky i lyžování jsou nyní bezvadné,“ uvedl v úterý mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Také lyžaři si podmínky pochvalují. „Opravdu to stálo za to, lyžování bylo super a navštívili jsme stezku s krásným výhledem do okolí a také oceňuji úschovnu a vypůjčení bot. Prostě super. Hodně jsme si to užili,“ uvedla lyžařka Jana Pospíchalová, která přijela na jarní prázdniny.

Na Lipno míří lyžaři ze všech koutů České republiky, ale také mnoho Jihočechů, mezi nimi dominují ti z Českých Budějovic. „Panuje tu neskutečné počasí. Je krásně modrá obloha. Jsme na čerstvém vzduchu, všichni lyžujeme i s malým Honzíkem, který letos už jezdí Promenádní sjezdovku,“ pochlubil se Petr Holub z Českých Budějovic.

Lyžovat je možné na všech sjezdovkách - Jezerní, Promenádní, Školní, Pánské, Dámské, Spojovací a Střeše, v provozu jsou také lyžařské hřiště Foxpark kapitána Lipánka, které je zdarma, skicross a snowpark. Fungují všechny tři lanové dráhy i tři pojízdné koberce ve Foxparku kapitána Lipánka. Lyžuje se denně od 8.30 do 16 hodin a večer potom od 18 do 21 hodin.

Vymazlený skicross

Na sjezdovce Školní je velkým lákadlem skicross. Obří sněhové překážky tady dosahují několik metrů do výšky, děti je sjíždějí, jakoby se nechumelilo, ti odvážní přidají i skok. „Skicross je letos parádní. Jsou tu celkem tři cesty, pro začátečníky, pro pokročilé a pro ty, kteří mají již rádi adrenalin na lyžích. Osobně doporučuji, aby si ho všichni zkusili. Je potřeba ale být při první jízdě opatrný,“ vysvětlil Falout.

Ze Stezky jsou vidět Alpy

V provozu je také Stezka korunami stromů Lipno, která je součástí skiareálu. Nabízí výhledy na Lipno a Šumavu, Novohradské hory, a když budete mít štěstí, tak uvidíte i Alpy. Do výšky 40 metrů mohou vystoupat i lyžaři. Ti si mohou zdarma půjčit boty a uschovat lyže a lyžáky přímo na vrcholu Kramolína. O nic se tak nemusejí starat a jen si užívat. Pěší se ke Stezce korunami stromů dostanou buď pešky po vyznačené trase, nebo stezkabusem, který je opět zdarma.

Z lyží do Hopsária nebo do bazénu

Stále oblíbenější je mezi dětmi letošní novinka na Lipně - Hopsárium. Menší sestřička Hopsária z Českých Budějovic. Zato však velmi zábavná a hlavně zpestřující. Na děti tu čekají labyrint, prolézačky, skluzavky, trampolína či nafukovací klokan. „Nejlepší je ale bazének s míčky,“ sdělil šestiletý Josífek.

Nezapomeňte si na Lipno vzít plavky a ohřát a relaxovat ve zdejším vodním ráji Aquaworldu Lipno. Najdete tu kromě perliček, vířivky a divoké řeky i překrásný výhled na lipenské jezero.

Dobré jídlo přímo u sjezdovky

K dobrému lyžování patří i dobré jídlo a odpočinek. To najdete v celém areálu přímo u sjezdovek. Pokud si chcete pochutnat na tradičním pokrmu - zajděte do Restaurace Lanovka nebo k Yettimu. S tipem přišel ale Petr Janoušek. „Vždy se zastavím na Černé boudě, kde dělají ten nejlepší hamburger široko daleko. Je domácí a nedá se sníst,“ uvedl lyžař.

O víkendu se na Lipně koná mnoho akcí. Podívejte se na www.lipno.info.

PR text

Štítky Skiareál Lipno, lyžování, Vodní nádrž Lipno, sjezdovka, Česko, lyžař, Šumava, České Budějovice, Alpy, jarní prázdniny, Petr Holub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhová jistota na Lipně: Lyžaři si užívají slunce i pohody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.