Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stovky dětí ve Sportovní hale překračovaly bariéry

V rámci akce Překročme bariéry se dnes sešlo v budějcké Sportovní hale přes tři sta dětí, aby prožily zábavné dopoledne plné her a soutěží. Akce má několikaletou tradici, a jak se dnes mohla Budějcká Drbna přesvědčit, setkání podobného rázu jsou velmi oblíbená, protože se děti při nich náramně baví.

Program akce pořádané městem České Budějovice odstartoval moderátor Milan Džuba po deváté hodině dopoledne. Hned vzápětí se dětem předvedl kejklíř Vítek, který je navnadil a předal sportovcům z Fitness 14. Ti si například připravili opičí dráhu v koridoru haly či trampolíny na jumping.

Děti si tak mohly zaběhat s Danielem Feklem, zatancovat zumbu a zaskákat na trampolínách se Zuzanou Kořínkovou, nebo se pořádně protáhnout s Gabrielou Maxovou.

Volný čas vyplnila diskotéka, tancování s balonky, přetahování lana a taneční školička spojená s vystoupením taneční skupiny New Generation Dance Crew.

Handicapovaným dětem pomáhali jejich zdraví vrstevníci, kteří se s nimi zapojili do her i tanců. Organizátoři si pro děti připravili jak sladké odměny, tak i hodnotné ceny - a hlavně velkou porci zábavy.

„Smyslem akce je setkání zdravých dětí s těmi, které mají mentální nebo fyzické postižení, anebo jinou bariéru bránící jim v klasickém životě. Nevím přesně, kolikátý ročník se letos koná, ale minimálně pět takovýchto setkání máme za sebou,“ uvedl David Kovařík z produkční agentury Chilli Production.

Děti se na akci bavily, program běžel jako na drátku a Sportovní hala duněla v základech. „Dnes přišly děti z jedenácti škol i ústavů, dohromady se jich tady sešlo přes 350. Je pravda, že se dřív účastnilo více škol, nicméně akce má pořád dětem co nabídnout,“ doplnil později Kovařík.

Po poslední pěvecké soutěži a předání cen se děti vydaly zpátky do lavic za doprovodu svých učitelů. Akce určitě měla smysl - radost, která se Sportovkou dnes nesla, stála za to!

Autoři

Štítky Překročme bariéry, sportovní hala, České Budějovice, Drbna.cz, Džuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky dětí ve Sportovní hale překračovaly bariéry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.