Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Strážníci a dobrovolníci dohlédnou na přechody

V souvislosti se začátkem nového školního roku budou na bezpečnost dětí v ulicích Českých Budějovic, stejně jako před letními prázdninami, dohlížet strážníci městské policie i dobrovolníci.

Zatímco hlídky strážníků budou v průběhu roku rozmístěny zejména na čtyřproudých komunikacích a větších přechodech, například na Rudolfovské, v ulici Oskara Nedbala nebo na křižovatce ulic Dukelské a Lidické, dobrovolníci se objeví na dalších devíti místech.

„Zatím máme devatenáct dobrovolníků, což je stejné číslo, se kterým jsme začínali. Velice mě těší, že lidé mají o tuto práci i nadále zájem, takže by měl být počet ´hlídaných´ přechodů minimálně do konce roku zachován,“ uvedl mluvčí Městské policie České Budějovice Václav Sup.

Z původní skupiny, kterou tvoří zejména aktivní senioři, odešla pouze jedna studentka, která se z Budějc odstěhovala. „Uvidíme, jak to bude dál, neboť u studentů, kteří nám pomáhají a studují vysoké školy, čekáme na rozvrhy. Přesto se nám hlásí další zájemci, které se snažíme dopředu proškolit, aby mohli být v případě potřeby na přechody ihned nasazeni,“ dodal mluvčí.

Štítky hlídka na přechodech pro chodce, Městská policie České Budějovice, dobrovolníci, České Budějovice, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci a dobrovolníci dohlédnou na přechody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.