Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Super ceny si rozdělí nejlepší ekologické projekty E.ON Energy Globe Award ČR

V pěti kategoriích budou usilovat nápadití koumáci o triumf v soutěži E.ON Energy Globe Award ČR, které se přezdívá ekologický oskar. Oceňovat se budou projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Přihlásit se mohou také čtenáři Budějcké Drbny.

Cílem soutěže je ocenit nápady, které pomáhají šetřit životní prostředí a energie. Vítězné projekty pak mohou sloužit jako zdroj inspirace pro ostatní. V roce 2015 se koná sedmý ročník a lákavá je cena pro celkového vítěze - automobil Škoda Octavia Combi G-TEC s pohonem na CNG (stlačený zemní plyn - pozn. autora).

E.ON Energy Globe Award ČR je vypsán na pět kategorií. „Obec, Kutil, Firma, Mládež a Nápad,“ upřesňuje Jitka Ničová z pořadatelské společnosti E.ON Energie. „Všechny přihlášky by měly splňovat základní podmínku, kterou je úspora energií nebo ochrana životního prostředí. Do soutěže lze přihlásit jak zrealizované projekty, tak nápady, které na svou realizaci teprve čekají.“
Uzávěrka přihlášek je 30. dubna a čtenáři Budějcké Drbny, kteří se o inovativní nápady zajímají, mohou své projekty přihlásit prostřednictvím formuláře na stránkách ekologickyoskar.cz. Rovněž na vítěze každé kategorie čekají lákavé ceny.

„Autorům nejlepších projektů v jednotlivých kategoriích zapůjčíme k ročnímu užívání vůz ŠKODA Citigo G-TEC s pohonem na CNG. Celkový vítěz pak získá do osobního vlastnictví Zelené auto roku 2015 v České republice, vůz ŠKODA Octavia Combi G-TEC na CNG,“ říká vedoucí marketingu Škoda Auto Česká republika Michal Pres.

Z přihlášených projektů nominuje odborná porota tři nejlepší z každé kategorie. Vítězové těchto kategorií i celkový vítěz soutěže jsou představeni v průběhu slavnostního vyhlášení, které se vždy koná za účasti kamer České televize. Celkový vítěz je pozván k účasti na mezinárodním finále soutěže Energy Globe Award, které se každoročně koná v jedné ze světových metropolí.

Záštitu nad hodnocením projektů přihlášených do soutěže převzala v letošním roce Akademie věd České republiky. „Spolupráce s Akademií věd si velmi vážíme. V porotě zasednou fundovaní odborníci, kteří dokáží vyhodnotit potenciál jednotlivých projektů. Snáze také odhalíme nápady, které mohou najít širší uplatnění,“ dodává Ničová.

Nejlepší projekty jednotlivých kategorií budou představeny na konci června a celkového vítěze bude vybírat veřejnost. Hlasovat se bude pomocí SMS nebo na webových stránkách soutěže. Galavečer, při kterém se vyhlásí celkový vítěz, se uskuteční na počátku října.

V roce 2014 vyhrály projekty Ukliďme Česko, Pasivní bytový dům pro seniory v Modřicích u Brna, Purgaz 50 - nová technologie výroby biometanu, Air House a Bezlopatková turbína Setur.

Štítky ceny, ekologický oskar, ocenění, E.ON, Energy Globe Award ČR, ekologie, úspora energií, projekt, Česko, Energy Globe, soutěž, energie, Drbna.cz, Škoda Octavia, Akademie věd České republiky, E.ON Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Super ceny si rozdělí nejlepší ekologické projekty E.ON Energy Globe Award ČR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.