Ke svátku svatého Martina nedomyslitelně patří “Svatomartinské posvícení“ a samozřejmě i pečená “Svatomartinská husa“. Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil další lákavou nabídku pro milovníky tradičních českých pokrmů.
Od zítřka až do neděle budou v nabídce nejen do zlatova upečené nejkvalitnější husy z Byňova u Nových Hradů, ale i husí a kachní játra a další dobroty z kuřecího a koňského masa.
Hosté českobudějovických Masných krámů se mohou těšit na upečenou novohradskou husu s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku a jedna porce bude představovat čtvrtinu celé husy, tedy asi jeden kilogram.
Za ochutnání budou stát i další speciality z kuchyně Luďka Hausera, například pečené kuřecí stehno “a la husa“, krémová polévka z husích drůbků s hráškem nebo pfefersteak z koňské svíčkové. “Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech potrvá až do neděle 11. listopadu.
„O Svatomartinské husy v Masných krámech je každoročně velký zájem, který přes rostoucí konkurenci ve městě stále vzrůstá. Letos máme připraveno 240 porcí hus, to je asi o 40 porcí více než loni. Budeme podávat výhradně nejkvalitnější husy z českého chovu, které nám dodává Rybářství Nové Hrady,“ řekl Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů.
Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí.
Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin.
Tisková zpráva
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.