Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Světelná show za hubičku aneb inspirace pro ostatní města

Budějcká Drbna se po diskuzi čtenářů pod článkem o novoročním ohňostroji v Třeboni rozhodla spojit se s ředitelkou tamního Informačního a kulturního střediska Evou Potužákovou, aby společně odhalily zákulisí této tradiční akce, a zároveň od jedné z pořadatelek zjistila, kolik peněz stojí rozzářit oblohu nad městem proslaveným mnoha okolními rybníky.

ČTĚTE TAKÉ: Budějce byly bez ohňostroje. Proč na něj jinde ušetří?

„Takové ohňostroje už děláme mnoho let. Připravuje nám je s radostí a láskou za minimální finance firma CB Destrukce z Budějovic. Choregrafii i muziku vymýšlí Milan Bauer, každý rok jinak, letos již po dvanácté,“ uvedla Eva Potužáková a pokračovala: „Začátek ohňostroje je nasměrovaný po bohoslužbě v místním kostele. Před akcí i po  jsou k dostání balonky pro štěstí, kterých jsme letos prodali osmdesát. Kromě toho sám starosta i radní prodávali novoroční punč, výtěžek jde na místní charitu.“ Pracovníci IKS letos poprvé prodávali s úspěchem horký mošt s rumem - vyprodali .

Podle Evy Potužákové si nikdo v celé Třeboni na ohňostroj nestěžuje. Všichni majitelé čtyřnohých miláčků s tím automaticky počítají a od náměstí se v tu dobu vzdálí. „Letos se ale jeden pejskař na ohňostroji objevil i se svým mazlíčkem. Ten se samozřejmě splašil a přeběhl zvukaři přes mixážní pult, takže došlo k mírnému zakolísání hudebního doprovodu,“ smála se ředitelka Informačního a kulturního centra.

Pokud vás zajímá, kolik taková ´sranda´ Třeboňské stojí, dobře čtěte. Jak se Budějcké Drbně podařilo zjistit, všichni zainteresovaní to dělají z lásky na základě dobrých osobních vztahů s městem. „Příprava devítiminutového ohňostroje trvá čtyři dny, použito bylo více než 800 zvukových a světelných efektů, čtyři až pět hodin se jen vynáší materiál na věž a další dvě hodiny se po akci uklízí. To vše si dělají ohňostrůjci sami. Letošní ohňostroj nás stál celkem 45 tisíc korun včetně DPH!“ sdělila Potužáková překvapivou informaci.

Další světelná show bude nejen pro místní připravena poslední víkend v srpnu, kdy bude ohňostroj odpalován z ostrova na rybníku Svět. „Díky odrazu na vodní hladině je zážitek z tohoto ohňostroje ještě sugestivnější,“ dodala ředitelka Eva Potužáková.

Foto: archiv IKS Třeboň

Štítky ohňostroj, Třeboň, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frank Flint

Přesvědčili jste mě panáčkové a říkám to nerad!

Středa, 4. ledna 2012, 11:26Odpovědět

Libor Matoušek

Tak ono to není o tom ohňostroji samotném, ale o celkové atmosféře ve městě. Když člověk nevypadne na Silvestra někam na hory, nebo na chalupu, tak je celkem příjemné se potkat s lidmi. Třeba na náměstí. Nejsem věřící, ale na koncert do nějakého přilehlého kostela bych zašel. Přinejmenším je to dobrá výmluva jak se dostat na pivo :-D :-D

Středa, 4. ledna 2012, 10:41Odpovědět

Hawky

Je to tak Franku, proto to paní ředitelka nechtěla ani zveřejňovat, protože jí to nikdo nevěří..... Je to opravdu za materiál a pozor vč.DPH....no a otázka jestli se najde někdo v ČB je spíš na ty, kterých se to týká. Moc rychle zapomínáme na osobní vztahy.....jak napsal jeden čtenář, kdyby každý příznivec Drbny na FB dal 20,- Kč, tak ho máme taky...:-)

Středa, 4. ledna 2012, 10:14Odpovědět

Bezedný Frank

Dělá to CB Destrukce s.r.o.

Středa, 4. ledna 2012, 10:06Odpovědět

Bezedný Frank

Délka času není rozhodujcí! Jde o použití materiálů, čistota barev, dostřel a jiné a jiné! Takže....?

Středa, 4. ledna 2012, 09:57Odpovědět

Frank Flint

Ale teď jsem se podíval po internetu a 9 min ohňostroj za 30.000,- To opravdu nejsou žádný přehnaný palby!

Středa, 4. ledna 2012, 09:23Odpovědět

Frank Flint

Drbničko promiň, ale tohle mne teda neuspokojilo. Najdeš v ČB lidi, kteří to udělaj z lásky za 45.000,-? Jenom materiál kolik stojí. Kdo konkrétně to dělal? Tohle se mi fakt nezdá :(

Středa, 4. ledna 2012, 09:22Odpovědět

Světelná show za hubičku aneb inspirace pro ostatní města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.