Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

TV GIMI se rozšiřuje do celého kraje a mění název

Jihočeský kraj bude mít od 18. června svou vlastní regionální televizi. Jihočeská televize nově nabídne více informací, zpravodajství zaměřené na život v regionu a další nové pořady.

Stávající TV GIMI má v Českých Budějovicích a okolí mnohaletou tradici. Fungovala jak zcela samostatně, tak i ve spolupráci s celostátními televizemi. Nicméně byla doposud limitována nedostatečným pokrytím kraje. Od pondělí 18. června se po vzoru své partnerské televize ZAK rozšíří do celého kraje.

Jak říká manažerka televize Zuzana Pecková: „Divákovi nabídneme ryze regionální vysílání. Více se soustředíme na životy obyvatel Jihočeského kraje, budeme natáčet aktuální zprávy z jejich blízkého okolí, zaměříme se na to, co je v jejich městě nebo obci trápí, co by rádi změnili a podobně. Své náměty na reportáže nám mohou napsat nebo zavolat.“

Jihočeská televize bude denně vysílat 30minutovou smyčku. „Každý den v 17 hodin tuto smyčku aktualizujeme, to bude tedy premiérové vysílání, a tato smyčka se bude následně opakovat až do následujícího dne 16:59 hodin, poté dojde k další aktualizaci, říká výrobní manažer Jihočeské televize Štěpán Kuděj.

„Smyslem takovéhoto formátu je, že divák si může naše vysílání pustit kdykoliv. Když přijde z práce, večer po zhlédnutí nějakého pěkného filmu, ráno ke snídani, prostě kdykoliv. Podívá se na 30 minut z regionu, pak přepne zase na jiný kanál a naladí si nás zase další den od 17 hodin,“ doplňuje smysl tohoto formátu výrobní ředitel.

Programově nabídne Jihočeská televize zpravodajství, diskusní pořad se zajímavými hosty z regionu, každou středu bude hostem tohoto pořadu regionální politik, dále pak informační magazíny o městech, obcích a Jihočeském kraji jako celku.

Vysílání budou moci přijímat všichni majitelé set-top boxů v Jihočeském kraji, a to prostřednictvím společnosti třetího zemského digitálního multiplexu MUX 3, který bude šířit signál programu Jihočeské televize, přes kanál 22 z vysílače Kleť. Postupně i ve všech kabelových televizích na jihu Čech.

Jak si naladit Jihočeskou televizi se diváci dozvědí ještě ve vysílání TV GIMI anebo na stránkách www.jihoceskatelevize.cz.

Tisková informace

Štítky televize, Jihočeský kraj, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TV GIMI se rozšiřuje do celého kraje a mění název  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.