Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Útok na značku Budweiser v Portugalsku odvrácen

Budějovický Budvar odvrátil další útok na svou značku Budweiser. Společnost Anheuser-Busch InBev se v roce 2001 pokusila registrovat čtyři své značky s prvkem Budweiser v Portugalsku, přestože v té době Budvar v této zemi vlastnil několik ochranných známek Budweiser.

Český pivovar proto záměry svého konkurenta úspěšně napadl u portugalského známkového úřadu. Úřad v roce 2003 odmítl známky ABI registrovat, ale ABI se proti tomu odvolal k Obchodnímu soudu.

„Obchodní soud v Lisabonu nyní toto odvolání ABI zamítl a rozsudkem plně podpořil Budějovický Budvar,“ říká PR manažer pivovaru Petr Samec.

„Po posouzení všech důkazů a okolností dospěl soud k závěru, že Budějovický Budvar vlastní několik registrací s prvkem Budweiser, které jsou starší než známky ABI a jsou s nimi zaměnitelné. Registrace nových známek pro ABI v Portugalsku tedy není možná,“ vysvětluje Lukáš Lorenc, společník advokátní kanceláře Čermák a spol., která ve sporu zastupuje Budějovický Budvar.

„Ubránili jsme naše známkoprávní pozice a zabránili společnosti ABI ve vstupu na portugalský trh. V budoucnu očekáváme zvýšení exportu do této země,“ dodává Petr Samec.

Soudní spory i značku Budweiser probíhají již od roku 1907. Celkově je v nich úspěšnější Budějovický Budvar, který zvítězil asi v 70 % případů. V letech 2000 až 2012 bylo definitivně ukončeno 173 soudních sporů a správních řízení, z nichž Budějovický Budvar vyhrál 120 případů a 10 sporů skončilo smírem nebo remízou.

Díky registracím ochranných známek Budweiser nebo Budweiser Budvar, které patří Budějovickému Budvaru, nemůže nadnárodní koncern ABI svou klíčovou značku Budweiser používat téměř v 70 zemích.

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, Budweiser Budvar, Portugalsko, Anheuser-Busch InBev, Lisabon, Petr Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útok na značku Budweiser v Portugalsku odvrácen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.