Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Budějcích začíná největší český agrosalon Země živitelka

Na českobudějovickém výstavišti dnes začíná největší agrosalon v zemi - Země živitelka. Potrvá do úterý. Své výrobky a služby bude na 39. ročníku prezentovat 539 vystavovatelů z 21 zemí.

Slavnostního zahájení se zúčastnil ministr zemědělství Petr Bendl. Výrobcům kvalitních produktů budou předány certifikáty národní značky Klasa a Český výrobek. Na Národní dožínky v sobotu přijede i prezident Václav Klaus.

Země živitelka tradičně prezentuje celý zemědělsko-potravinářský sektor a několik let věnuje pozornost rozvoji venkova. Výstava je rozdělena do jednotlivých oborových dnů, provázet je budou tematické semináře, konference a besedy. Denně budou prezentace plemenných zvířat a zemědělských strojů.

V posledních letech nabývá na agrosalonu stále většího významu potravinářská výroba. Prioritou i letos bude prezentace regionálních produktů s ochutnávkami.

Společenský program se bude odehrávat v Pivovarské zahradě a v amfiteátru. Konat se budou i besedy s kandidáty na českého prezidenta. Součástí bude poprvé mistrovství ČR dechovek.

Podrobné informace jsou na www.vcb.cz. Po dobu konání výstavy musí řidiči projíždějící Českými Budějovicemi počítat s kolabující dopravou. Loni šestidenní agrosalon navštívilo na 100 tisíc lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky Země živitelka, výstava, České Budějovice, Václav Klaus, Petr Bendl, Klasa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích začíná největší český agrosalon Země živitelka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.