Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Temelíně si hendikepovaní chtějí vydělat na odtah zplodin z keramické pece

Pomoci lidem s hendikepem mohou návštěvníci Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Do konce dubna zde vystavuje výrobky chráněná dílna Nazaret Borovany. Ta v současné době zaměstnává sedmnáct tělesně postižených lidí a dalších 22 klientů do dílen pravidelně dochází. Vedení Nazaretu chce výtěžek z prodeje použít na úpravu keramické pece.

„V Temelíně jsme už dvakrát vystavovali v rámci Velikonočních trhů, které byly určeny hlavně pro zaměstnance. Do temelínského infocentra se vracíme přesně po roce a výrobky si zde mohou koupit všichni návštěvníci. Peníze získané z prodeje výrobků přidáme na hromádku příspěvků, ze kterých uděláme odtah zplodin i u třetí pece,“ říká Marie Verboon Filipová, ředitelka Nazaretu.

Nazaret používá tři keramické pece. U dvou se podařil odtah zplodin již udělat. Letos by chtěli dokončit stejnou úpravu i u zbývající pece. Investice vyjde na 25 tisíc a čtvrtina ještě zbývá Nazaretu našetřit.

Vedle keramiky si návštěvníci Infocentra JE Temelín mohou zakoupit i tkané koberce a tašky, malovaná trička a dekorační vytkávané obrazce pro církevní účely.

Infocentrum JE Temelín je otevřeno denně od 9 do 16 hodin. Vstup je volný.

Foto: Václav Brom

Štítky JE Temelín, hendikepovaní, zplodiny, keramická pec, odtah, Nazaret Borovany, pec, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, Nazaret, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Temelíně si hendikepovaní chtějí vydělat na odtah zplodin z keramické pece  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.