Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Václav Vydra je novým jihočeským pohádkovým králem

Po osmi měsících skončilo v pátek 4. dubna bezvládí v Jihočeském pohádkovém království. Jako nového krále korunoval hejtman Jiří Zimola herce Václava Vydru, coby Václava I. řečeného Vydra. Slavnostní akt se odehrál v budějckém Metropolu v rámci veletrhu Jihočeský kompas 2014.

Václav I. řečený Vydra ve funkci nahradil režiséra Zdeňka Trošku, který jako Zdeněk I. řečený Troška, na tuto čestnou funkci abdikoval po 10 letech vlády v srpnu loňského roku. Důvodem byla jeho velká pracovní vytíženost.

„Vaše veličenstvo, dovolte mi, abych po osmi měsících bezvládí, kdy jsem dočasně pohádkové království spravoval, předal korunu vám a ustanovil vás novým vládcem,“ uvedl se smíchem Zimola s tím, že mu popřál, aby navázal na šťastné kroky svého předchůdce.

Hejtman zároveň poděkoval kancléři Jihočeského pohádkového království Marceli Goetzovi, že se mu podařilo po osmi měsících bezvládí královský trůn obsadit.

Slovy chvály Zimola nešetřil ani na adresu Zdeňka Trošky. „Myslím, že si zaslouží náš veliký dík za skvělou propagaci Jihočeského pohádkového království, čímž se značnou měrou zasloužil o rozvoj cestovního ruchu v našem regionu,“ zdůraznil.

Zástupci Jihočeského pohádkového království berou jižní Čechy jako region na jih od Prahy. To znamená, že do něj spadá i oblast okolo středočeské Dobříše, kde Václav Vydra má svou farmu a tudíž ho mohli bez okolků oslovit. Základem království je pak samozřejmě Jihočeský kraj. Jeho součástí se ale mohou stát i jiné územní celky či lokality v České republice, které uznají jihočeského pohádkového krále za svého vladaře a jeho ministři mu přijetí těchto nových „držav“ schválí.

Václav Vydra navíc spolupracoval s Jihočeským pohádkovým královstvím už v minulosti, kdy propůjčil svůj neopakovatelný hlas kapru Jakubovi v cyklu rozhlasových večerníčků. Kromě toho pro něj hrálo i to, že má jižní Čechy v oblibě, stejně jako zde rozmáhající se hipoturistiku.

Tisková zpráva

Štítky Václav Vydra, Jiří Zimola, svatý Václav, Zdeněk Troška, Dům kultury Metropol, Jihočeský kraj, veletrh, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Vydra je novým jihočeským pohádkovým králem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.