Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vědeckotechnický park podporuje podnikání v Jihočeském kraji

Není tomu dlouho, co jsme vás informovali o blížícím se termínu dokončení nové budovy Jihočeského vědeckotechnického parku. Nyní máme další novinku!

Letos v půlce září vyhlásí akciová společnost Jihočeský vědeckotechnický park ve spolupráci s Jihočeským krajem program s názvem Jihočeské podnikatelské vouchery. V rámci tohoto programu byly pro malé a střední podnikatele a fyzicky podnikající osoby vyčleněny dva miliony korun na nákup služeb od výzkumných institucí.

Záměrem uvedeného programu je podpora regionálních malých a středních podniků při vývoji nových produktů a jejich zavádění na trh. Vouchery, nebo hezky česky poukázky, na nákup služeb jsou jednoduchým dotačním nástrojem s nízkou administrativou a možností rychlé realizace projektů, proto by neměly výrazně zatěžovat ani malé podnikatele, kteří by o dotaci jinak ani nepřemýšleli.

Celá žádost se vyplňuje na webových stránkách www.inovoucher.cz a v souhrnu se vejde na tři strany A4. Podmínkou účasti je, aby se jednalo o podnik do 250 zaměstnanců nebo o OSVČ se sídlem či provozovnou na území Jihočeského kraje.

Za voucher lze pořídit například měření či analýzy při zavádění nových výrobků, vývoj software či hardware, modelování a simulace dějů nebo design nových výrobků. To vše za finanční spoluúčasti žadatele 25 %, přičemž každý žadatel může získat dotaci až 150 000 Kč.

{{banner322}}

A co je nutné udělat v případě, že máte o voucher zájem? Nejprve si vybrat vhodnou výzkumnou organizaci ke spolupráci a nechat si od ní zpracovat konkrétní nabídku. Poté vyplit on-line žádost a naskenovanou nabídku k ní přiložit. Po vyplnění vám bude žádost zaslána spolu s dvěma čestnými prohlášeními do vaší emailové schránky. Vytištěné a podepsané materiály stačí odeslat buď poštou v obálce označené „Žádost JPV“, nebo osobně předat v podatelně Jihočeského kraje.

Majitelé datových schránek mohou naskenované a podepsané dokumenty odeslat také do datové schránky administrátora, tedy Jihočeský vědeckotechnický park. Nebo se zájemci mohou účastnit semináře, který se bude konat ve čtvrtek 11. září od 10 hodin v sále Zastupitelstva Krajského úřadu Jihočeského kraje, kde jim budou podnikatelské vouchery podrobně představeny. Na seminář se lze přihlásit na stránkách www.jvtp.cz nebo www.inovoucher.cz.

Podnikatelské vouchery jsou další ze služeb pro rozvoj podnikání v Jihočeském kraji, které chce kraj přes svoji akciovou společnost Jihočeský vědeckotechnický park realizovat. „Při přípravě parametrů programu jsme čerpali ze zkušeností nejen Plzeňského a Jihomoravského kraje, ale také Dolního Rakouska, kde se tento nástroj velmi osvědčil,“ říká Jan Jareš, manažer projektu RECOMMEND, z jehož realizace vzešel prvotní koncept programu.

Kromě podnikatelských voucherů JVTP, a. s. v součinnosti s Jihočeským krajem připravil pro podnikatelské subjekty nové, moderní prostředí, ve kterém mají vhodní žadatelé možnost pronájmu vybavených kanceláří, laboratoří a technologických hal za zvýhodněné ceny. Více informací lze získat na stránkách www.jvtp.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Nová budova vědeckotechnického parku je před dokončením

PR text

Štítky Jihočeský vědeckotechnický park, Jihočeský kraj, Jihočeské podnikatelské vouchery, Datová schránka, Dolní Rakousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vědeckotechnický park podporuje podnikání v Jihočeském kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.