Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vodné a stočné v Budějcích minimálně rok nezdraží

Budějčtí radní ve středu schválili návrh ceny vodného a stočného na hospodářské období 2014 - 2015. Dobrou zprávou pro všechny občany a podnikatele je, že zdražovat se nebude. Za metr krychlový tak i nadále zaplatíte přibližně 75 korun. Nemění se ani cena za pronájem vodoměru.

Přestože mnohá města a obce částku za vodné a stočné od letošního roku navýšily, v jihočeské krajské metropoli zůstane cena od 1. dubna 2014 stejná.

„Zároveň jsme se při jednání snažili udržet nájemné za vodohospodářský majetek na 170 milionech korun, které město od společnosti ČEVAK inkasuje. To se nám povedlo,“ konstatoval 1. náměstek primátora Miroslav Joch.

Minimálně do konce března 2015 tak vodné v Budějcích vyjde na 34,54 Kč a stočné činí 27,67 Kč bez DPH. Celková suma s daní tak lehce překročí 75 korun za kubík vody. Pronájem klasického vodoměru s průtokem 2,5 m³ za hodinu vyjde na 70 Kč měsíčně.

Štítky vodné a stočné, pronájem vodoměru, České Budějovice, cena vody, ČEVAK, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodné a stočné v Budějcích minimálně rok nezdraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.