Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vráto vidělo netradiční lampionový průvod

Poslední říjnový den je pro mnoho lidí jedním z nejmagičtějších v roce. Děti i dospělí si připraví lampiony a počkají na setmění, aby se s co největším počtem stejně naladěných příznivců sešli na předem určeném místě, kde společně stráví několik nezapomenutelných chvil.

Cílovým bodem těchto lidí byl v tento den bezpochyby vrátecký Baby club Šikulka. Lampionových průvodů je v tomto období opravdu hodně a možno namítnout, že všechny jsou stejné. Tento však ze zajetých kolejí poněkud vybočil.

Směsí bubeníků, kejklení, motorkářů a hasičů vznikl třeskutý základ, který zasytil snad všechny smysly. Přídavkem magické hudby a ohňové show byl pak divákům naservírován prvotřídní koktejl s paraplíčkem v podobě velkolepého ohňostroje.

Slavnostní večer zahájila skupina deseti bubeníků ze ZUŠ na Piaristickém náměstí. Dunění bubnů, společně s tajemně nasvícenou zahradou a příjemným podzimním chladem, přidávalo okamžiku na tajemnosti.

Odlehčení vzápětí přinesl kejklíř Vojta Vrtek, který svým ostrovtipem vtáhl do děje snad všechny věkové kategorie. Chvíli mluvil italsky, vzápětí žongloval, tu zase jezdil na prapodivném velocipedu. Jeho všestrannost byla vskutku bezbřehá.

Po jeho exhibici všichni rozsvítili lampiony a startu průvodu nestálo nic v cestě. Před branami šikulkovské zahrady již byli připraveni motorkáři z rudolfovských Pit Bulls Czech MC. Hnali své nablýskané miláčky do vysokých otáček a čekali, až pořadatelé a bubeníci odmávají zahájení průvodu.

Správný průvod jde vždy s hudbou, o kterou se v pochodovém stylu postarali bubeníci. Průvod zamířil k nedalekému rybníku, kde byl již očekáván hasiči z Nového Vráta, kteří trasu zajišťovali. Jeho hladinu zdobily barevné lampiony ve tvaru květin a cestu lemovaly louče a strašidelné bytosti.

Vojta Vrtek dorazil i sem, aby předvedl další ze svých umů - ohňovou show. Polykal, plival, točil, vrhal, zapaloval, hasil, tančil, skákal a jeho představení evokovalo souboj dvou blesků.

Když se večer chýlil ke svému konci, přišel na scénu ohňostroj. Šestiminutový gejzír světel, hřmění a dýmu vdechnul akci ještě větší punc neopakovatelnosti. Následná strašidelná diskotéka a opékání buřtů se nesly v duchu srdečnosti a dobrého pocitu z vydařené události.

Napsala Silvie Bláhová


Štítky Vráto, Nové Vráto, lampiony, průvod, lampionový průvod, Vojta Vrtek, ohňostroj, lampion, Piaristické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vráto vidělo netradiční lampionový průvod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.