Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vzrostlé stromy u hráze Vltavy byly pokáceny z důvodu bezpečnosti

„Je to tedy smutný pohled,“ okomentoval jeden z čtenářů Budějcké Drbny pokácené stromy podél cyklostezky na levé straně hráze Vltavy mezi sídlištěm Vltava a Českým Vrbným. Probírka porostů se tady uskutečnila vloni v prosinci. Byla nutná hlavně z bezpečnostních důvodů.

Zmiňovaná hráz je totiž ochrannou protipovodňovou hrází a její parametry jsou pravidelně každý měsíc kontrolovány. Musí být neustále udržována tak, aby byla přehledná.

„Za účelem zpřehlednění hráze byla provedena probírka, při níž byly na hrázi cíleně ponechány dlouhodobě perspektivní stromy, zvláště duby, ve vzdálenosti umožňující jejich další kvalitní růst. Došlo ale k odstranění některých nestabilních nebo příliš hustě rostoucích křovin a stromů. Pokáceno bylo i jedenáct vzrostlých topolů, které už kvůli pokročilému věku a měkkému dřevu byly nebezpečné pro uživatele cyklostezky,“ uvedl náměstek primátor Ivo Moravec.

Podle jeho slov pracovnice odboru životního prostředí magistrátu města předem všechny stromy určené k pokácení prohlédla a také určila keře, které měly být na místě ponechány.

Foto: Petr Liebl

Štítky Vltava, stromy, kácení, bezpečnost, sídliště Vltava, České Vrbné, strom, Drbna.cz, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzrostlé stromy u hráze Vltavy byly pokáceny z důvodu bezpečnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.