Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začíná Gourmet festival. Tvářemi budou Francouzi a Italové

Známí francouzští a italští výrobci vín a těstovin budou nejvýraznějšími tvářemi Gourmet festivalu, který se v budějcké Restauraci Olivier uskuteční od zítřka, čtvrtka 26. do neděle 29. září.

Pro milovníky dobrého jídla je připraveno speciální festivalové menu, uskuteční se i čtyři semináře pro veřejnost. Součástí akce je i malá tržnice v restaurační zahradě se širokou nabídkou českých a evropských delikates, pochutin, vín, ryb a dalších gastronomických produktů.

„Philippe Sinzell je už víc než 22 let manažerem rodinného vinařství Château de Corton André, jednoho z nejvýznamnějších v Burgundsku, založeného už v roce 1923. A Iolanda Marabotto je zase spoluvlastníkem rodinné firmy vyrábějící těstoviny, pesta, suga a delikatesy už od roku 1951,“ představuje hosty akce Tomáš Aubrecht, spolumajitel restaurace.

„Jsme velmi rádi, že přijedou. Setkání s takovými osobnostmi je pro zájemce o kvalitní gastronomii zážitkem, protože pochopíte tajemství kvality francouzských vín a italských těstovin a delikates, které není jen v technologii výroby a místních přírodních podmínkách, ale i ve vztahu k tradici a práci celých generací,“ uvádí Aubrecht.

{{banner184}}

A to je také cílem Gourmet festivalu, který se do Českých Budějovic vrací po dvou letech od jeho premiéry v září 2011. „Chceme přispět ke zvýšení prestiže jihočeské gastronomie a pozvednout její úroveň. A to se bez čerstvých, kvalitních surovin a kuchařského umění neobejde. Návštěvu restaurace bychom měli brát i jako společenskou akci a nespojovat ji jen s utišením hladu,“ zve na akci veřejnost Robert Burian, šéfkuchař a duchovní otec festivalu.

Své kuchařské umění předvedou také francouzští kuchaři Thibault Guthfreund a Benjamin Parison. Ti se zúčastní praktických gastronomických seminářů s ochutnávkami, kterým budou věnovány první tři dny 26., 27. a 28. září. Probírat se bude například burgundská a piemontská kuchyně, vína, prosecca, foie gras a další.

Přihlásit se na ně lze telefonicky nebo prostřednictvím rezervačního formuláře na webových stránkách Restaurace Olivier. „Ceny seminářů jsou díky sponzorství společnosti DRUID CZ, která většinu produktů a vín dováží přímo z Francie a Itálie, na přijatelné úrovni. Chceme tak přispět k budování osvěty v konzumaci kvalitních potravin a vín,“ dodává Tomáš Aubrecht.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Gourmet festival, České Budějovice, RRestaurace Olivier, festival, víno, těstoviny, Burgundsko, Robert Burian, DRUID CZ, Itálie, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná Gourmet festival. Tvářemi budou Francouzi a Italové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.