Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zahradní slavnost s neobyčejnými zvířátky

Neobvyklou společnost měly minulý týden děti s postižením z Centra BAZALKA na Zahradní slavnosti. Na připravené pohádkové stezce plné úkolů na ně čekal živý netopýr, kalous ušatý, ochočený ježek a další zvířátka. Jedno však měli společné - nějaký hendikep.

Zahradní slavnost se v Centru BAZALKA koná každý červen již deset let. Pro všechny je to příležitost setkat se v rámci celé rodiny na půdě zařízení, které se stará o jejich zdravotně postižené člena.

„Jsme moc rádi, že děti, které u nás bydlí přes týden, přijdou navštívit jejich zdraví kamarádi a sourozenci. Všichni se podle svých sil a možností zapojí do programu a užijí si krásný den,“ upřesňuje Vanda Polívková, ředitelka Centra BAZALKA.

„Už několik let spolupracujeme s Nadačním fondem pro vydru, která dětem na stanoviště pohádkové stezky přiváží neobyčejná zvířátka. Velký úspěch má ochočený ježek Bodlina, letos k nám prvně zavítal také netopýr a kalous ušatý. Obě dvě zvířátka mají bohužel také hendikep - kalous je slepý a netopýr přišel o jednu nohu. Přesto byli všichni skvělí,“ doplnila paní ředitelka.

Na zahradní slavnosti nemohlo chybět divadelní představení, tentokrát v podání Theátru Víti Marčíka. Jeho představení pobavilo nejen děti, ale i dospělé. Třešničkou na dortu pak bylo vystoupení Tanečního centra Move 21, které patří k patronům Centra BAZALKA.

Počasí akci přálo, i když vzhledem k podmáčené zahradě kvůli nedávným vydatným dešťům byla část programu na verandě.

„Chtěla bych ještě jednou poděkovat sponzorům akce a zejména dobrovolníkům z ADRY a paní Holé za zajištění stanovišť. Vítáme každou pomoc, protože bez lidí s dobrým srdcem bychom nemohli naše centrum provozovat a pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují,“ dodává Vanda Polívková.

Tisková zpráva

Štítky Centrum BAZALKA, zahradní slavnost, slavnost, netopýři, Víťa Marčík, ADRA, ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahradní slavnost s neobyčejnými zvířátky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.