Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zájemci si dnes můžou prohlédnout budějckou „čovku“

Voda může být čistá, pramenitá, kalná, stojatá, tekoucí – hlavně, když je. Že bez vody by nebylo života, připomíná každoročně Světový den vody, který připadá na 22. března. U příležitosti významného dne připravila společnost ČEVAK Den otevřených dveří v budějcké Čistírně odpadních vod (ČOV).

V úterý 20. března bude pro širokou veřejnost připraven program, který je věnován nejen provozu ČOV, ale také problematice ochrany čistoty vod. „Návštěvníci čistírny budou mít možnost projít naučnou stezkou charakterizující nejdůležitější činnosti procesu čištění odpadní vody. Naši pracovníci prohlídku doplní odborným výkladem. Pro malé návštěvníky bude připraven krátký vědomostní kvíz,“ uvedla mluvčí společnosti ČEVAK Jitka Kramářová.

Kromě samotné čistírny odpadních vod mohou návštěvníci krátce nahlédnout i do tajů výroby pitné vody.

Vzhledem k tomu, že objekt čistírny odpadních vod je poměrně daleko od centra města, zajistili jsme, stejně jako v předchozích letech, pro zájemce dopravu tam a zpět. Autobusy pojedou z Mariánského náměstí vždy v 8, 9.30, 11, 12.30 a ve 14 hodin. To ovšem neznamená, že se zájemci musí vázat jen na dopravní linku,“doplňuje Jitka Kramářová.

Čistírnu, která je největší v Jihočeském kraji, ročně navštíví zhruba tisícovka lidí. Zajišťuje čištění odpadních vod od obyvatel krajského města, okolních obcí a průmyslových podniků. Denně na ČOV přitéká průměrně 35 tisíc metrů krychlových odpadních vod, při dešti to ale může být i několikanásobně víc.

Štítky čistírna odpadních vod, ČEVAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci si dnes můžou prohlédnout budějckou „čovku“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.