Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zdravotně postižení brázdili na kolech břehy Lipna

Třetí říjnový víkend se na březích lipenského jezera konala akce Na kolech kolem Lipna pořádaná obecně prospěšnou společností Země lidí o.p.s. Cílem akce bylo umožnit dětem se zdravotním postižením naplno prožívat volný čas, tentokrát ve sportovním duchu.

Malí sportovci brázdili břehy lipenské stezky na speciálně upravených tříkolkách, kolech typu handbike, ale i na kolech a koloběžkách. Pro děti s těžším typem postižení byly nachystané přívěsy připojené za kolo nebo tlačené bruslařem.

Všichni účastníci se tak mohli do sportování zapojit a společně si užívali krásy Lipna. A protože je lipenská cyklostezka pro vyjížďky ideální, některé děti dokonce našlapaly až 10 kilometrů!

Děti i jejich dospělý doprovod si prosluněný říjnový víkend užili opravdu naplno a již nyní se všichni těší na leden, kdy vymění cyklostezky za sjezdovky v rámci akce Lyžování bez bariér. 

Víkendu s názvem Na kolech kolem Lipna se zúčastnilo celkem 14 dětí a 8 dospělých. Jelikož aktivity lákají i děti bez postižení a cílem je inkluzivní model, při němž se setkávají děti s postižením i bez něj, jela s námi i jedna zdravá dívka. Šest dětí mělo těžší typ dětské mozkové obrny, zbytek postižení lehčího typu.

Věkově se jednalo o pestrou skupinu dětí a mládeže od 10 do 26 let. Většina z nich jsou již mazáci, kteří na akce jezdí pravidelně. Z dospělých se zúčastnili čtyři speciální pedagogové, studentka učitelství, zdravotnice a dva zástupci z řad neprofesionálů.

Napsala Kristýna Štaffová

Štítky Na kolech kolem Lipna, Lipno, zdravotně postižení, kola, tříkolky, koloběžky, handbike, děti, Země lidí, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotně postižení brázdili na kolech břehy Lipna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.