Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zmizí čtyřdvorská kasárna z mapy Budějc?

Bourat? Nebourat? O budoucí podobě areálu bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech a především o tom, jestli zchátralé budovy rekonstruovat nebo zbourat, jednali na zasedání budějčtí radní. Výsledkem jednání je rozhodnutí o demolici všech čtrnácti budov, včetně dvou velkých objektů v ulici E. Rošického.

Radní při svém rozhodování zvažovali několik variant, z nichž některé představovaly zachování dvou hlavních budov. Vzhledem ke špatnému technickému stavu objektů a neexistenci projektů na jejich optimální využití bylo nakonec rozhodnuto o variantě zbourání všech budov. Projednávány byly také varianty likvidace suti z demolice, konečný verdikt určil, že sutiny zůstanou na místě a budou využity k úpravám terénu.

V osmnáctihektarovém areálu, který několik let chátral, v současné době probíhá výstavba nové víceúčelové hokejové haly a výstavba multifunkčního bytového domu. Další plány v lokalitě představuje projekt koncertní síně „Rejnok“ architekta Kaplického nebo také záměr vybudovat na rozloze 3,5 hektaru městský park se zábavními a sportovními prvky, skateparkem a stezkami pro chodce a cyklisty. Na tento záměr město vypsalo soutěž o nejlepší architektonický projekt.

Podoba území čtyřdvorských kasáren by měla být ovlivněna i plánem na vybudování nové dopravní cesty, která by měla být spojnicí mezi takzvaným Západním okruhem a Severní spojkou, respektive spojnicí mezi sídlišti Máj a Vltava.

Všechny tyto velkorysé plány a záměry jsou ovšem podmíněny podstatnou záležitostí – financemi.

Foto: www.c-budejovice.cz

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmizí čtyřdvorská kasárna z mapy Budějc?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.