Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strollering – prožijte mateřskou v pohybu

Efektivně spálíte tuky, zformujete postavu a zlepšíte si kondici. Znovu v sobě probudíte kromě pečlivé maminky i krásnou ženu. Děti jsou při cvičení s vámi, upevňujete tak vzájemný vztah a děti pochopí sport jako běžnou součást života. Také osvěžíte mysl, protože při sportu se vyplavují endorfiny – hormony štěstí. Tak popisuje výhody nového cvičení – strolleringu, instruktorka Zuzana Kubáňová.

Nápad, jak spojit maminkovské povinnosti a cvičení, přišel do Čech z Ameriky. Strollering, tedy cvičení s kočárkem (stroller=kočárek) zde ženy provozují již od 90. let a postupně se stal  oblíbenou zábavou nejen pro maminky s dětmi, ale věnují se mu celé rodiny. Tuto aktivitu můžete bez problémů vykonávat také u nás, přestože v Čechách není věčně blankytná a slunečná obloha jako v Kalifornii, najde se i v našich zeměpisných podmínkách dostatek příjemných dní, kdy je možné se strolleringu věnovat.

První lekce strolleringu se konaly v Praze, od června můžete na maminky, které chodí, běhají nebo bruslí a posilují u kočárků, narazit také ve Stromovce v Českých Budějovicích.   „Strollering je ideální pro maminky, které nemají hlídání nebo chtějí cvičit, ale samy se neumí namotivovat. Je to také ideální cvičení pro maminky, které v sobě znovu chtějí probudit ženu a krásu, které nenaplňuje jen být doma a starat se o domácnost, prát, vařit, ale také chtějí udělat něco pro sebe a svůj dobrý pocit. Protože sport vyplavuje hormony štěstí a šťastná maminka se rovná šťastné miminko“ říká 27letá instruktorka. Sama se strolleringem začala náhodou. „Hledala jsem nějakou aktivitu, kterou bych mohla provozovat i se svou dcerkou. Myšlenka mě jako aktivní sportovkyni nadchla, chodím ráda běhat, na brusle a zároveň vím, jak to my, co jsme na mateřské, máme někdy s časem a hlídáním těžké. Chtěly bychom si jít zasportovat, zároveň nás ale čeká domácí kolotoč prací, každodenní procházka s kočárkem... Tak jsem si řekla, proč to nespojit do jednoho. Chci ukázat, že i na mateřské se dá sportovat, dá se prožít mateřská v pohybu a to všechno i s našimi malými miláčky, “ vysvětluje Kubáňová, která vystudovala FTVS se zaměřením na squash.

V Českých Budějovicích se můžete zúčastnit jejích lekcí běhu s kočárkem, sportovní chůze a in-line bruslení. „Největší zájem je zatím o sportovní chůzi. Ale začíná se zvětšovat zájem i o in-line brusle. Chci jen maminkám říct, že se nemusí bát, že by jakoukoliv lekci, třeba i běh, nezvládly. Lekce jsou zásadně dělány pro ně a šity na míru každé mamince, ať je na tom fyzicky jakkoliv. Během lekce střídáme aerobní cvičení, při kterém se efektivně spalují tuky se cvičením vycházejícím z Pilates - posilujícím, protahujícím a formujícím postavu,“ říká Kubáňová. Děti jsou buď v kočárku, nebo s nimi maminky třeba posilují, zvedají je a podobně. Na cvičení mohou maminky vlastně s jakýmkoli kočárkem, u kterého se dají zaaretovat kolečka. „Pro jízdu na bruslích nejsou vhodné golfky, jiné kočárky poskytují dobrou stabilitu,“ upozorňuje instruktorka.

Lekce strolleringu jsou zatím naplánované od pondělí do čtvrtka, v dopoledních i odpoledních hodinách, je ale možné domluvit se také individuálně. Za hodinovou lekci strollering-chůze zaplatíte 75 korun, strollering-brusle stojí 90 korun, strollering-běh pak 80 korun. Je možné zakoupit také zvýhodněné permanentky, více na www.strollering.cz, nebo tel.774 430 443.

Autor: Olga Píšová

Štítky kočárek, sport, Zuzana Kubáňová, Česko, brusle, Amerika, České Budějovice, Kalifornie, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, hormon, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strollering – prožijte mateřskou v pohybu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.