Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tragická nehoda u Hluboké nad Vltavou je smutným závěrem jinak veselého víkendu

Čtyři muži, z toho dva policisté z obvodního oddělení z Písku, zahynuli v neděli nad ránem po čelním střetu policejního vozu s osobním automobilem u Hluboké nad Vltavou.

Tragická nehoda se stala po čtvrté hodině ranní na silnici druhé třídy číslo 105 asi kilometr za Hlubokou nad Vltavou ve směru na Týn nad Vltavou v esovité zatáčce u autokempinku Křivonoska.

"Osobní automobil Opel se čelně srazil se služební policejní Škodou Octavií, čtyři muži utrpěli smrtelná zranění, zahynuli všichni pasažéři v obou vozidlech. Dva mrtví jsou policisté, třetím, který zemřel v jejich vozidle, je člověk, kterého eskortovali, a čtvrtým je pak řidič auta, s nímž se srazili," uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Vina na srážce je pravděpodobně na straně řidiče civilisty. Jeho vozidlo navíc začalo po srážce hořet.

"První informace hovoří o tom, že řidič civilního automobilu vjel policistům do protisměru a čelně se s nimi srazil," uvedla mluvčí s tím, že případ je stále předmětem vyšetřování.

Strážci zákona nejeli k zásahu a neměli tedy zapnutý výstražný maják. Případ bude zřejmě odložen, neboť všichni účastníci kolize zemřeli.

Silnice byla v místě tragické nehody uzavřená, dopravu odkláněla policie v obou směrech po objízdné trase.

Jde o jednu z nejtragičtějších dopravních nehod v tomto roce na jihu Čech. Zatím poslední tragická nehoda se v kraji stala v pátek. U Svinů na Táborsku nedaleko Veselí nad Lužnicí narazil 19letý mladík do stromu. Vozidlo po nárazu začalo hořet a řidič uvnitř zahynul. Na vině byla zřejmě nepřiměřená rychlost.

Autor: René Kekely, Zdeněk Michora
 

Štítky Hluboká nad Vltavou, Písek, Opel, Škoda Octavia, Týn nad Vltavou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda u Hluboké nad Vltavou je smutným závěrem jinak veselého víkendu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.