Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Budějovicích zmizí herny z okolí škol

Českobudějovičtí zastupitelé ve čtvrtek schválili novou vyhlášku o stanovení míst a času, ve kterém je povoleno provozovat výherní hrací přístroje. Počet heren by se tak měl snížit ze 106 na 63, řekl primátor města Juraj Thoma (HOPB).

 

"Do čtvrtka pro území města platila vyhláška z prosince 2009, která obsahovala 106 míst, na kterých lze provozovat výherní hrací přístroje. Novelizací této vyhlášky a snížením počtu těchto míst ze 106 na 63 plní současná radniční koalice Občanů pro Budějovice, ČSSD a TOP 09 další ze svých programových priorit," uvedl primátor.

"Z celkem 43 vyškrtnutých míst jde o 17 heren, jejichž provozovatelé již nepožádali o vydání dalšího povolení k provozu, a dále o 26 heren, které se nacházejí ve vzdálenosti kratší než 100 metrů od mateřských, základních či středních škol na území města," upřesnil náměstek primátora Miroslav Joch (ČSSD).

Město České Budějovice ani žádná jiná obec nemá v současné době pravomoc regulovat počet jiného typu hazardních her, například videoloterijních terminálů. Povolení k jejich provozování vydává ministerstvo financí.

"Doufáme, že v rámci povolovacího řízení se ministerští úředníci města zeptají, zda je místo, ve kterém by se videoloterijní terminál měl nově provozovat, uvedeno v právě schválené obecně závazné vyhlášce. A v případě, že provozovna na seznamu uvedena nebude, ministerstvo povolení nevydá," dodal Thoma.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky České Budějovice, herna, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, ČSSD, TOP 09, Miroslav Joch, Ministerstvo financí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějovicích zmizí herny z okolí škol  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.