Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Hluboké nad Vltavou otevřeli pro motoristy nový most

Obyvatelé Hluboké nad Vltavou mohou od 30. června využívat nově zrekonstruovaný most přes Vltavu do Zámostí. Během uplynulých devíti měsíců museli řidiči město objíždět nebo využívat provizorní jednosměrný most postavený o několik desítek metrů dále.

Lidé, kteří žili poblíž, si ale stěžovali na jeho hlučnost. „Jezdit po náhradním mostu nebylo nic příjemného, někdy řidiči nerespektovali světelnou signalizaci a na most vjeli, ačkoli byl jednosměrný,“ vzpomíná Barbora Stachová, která tudy občas projížděla ke svým zákaznicím, které bydlí v Zámostí. „Zatím jsem po novém mostě nejela, ale podle fotek vypadá pěkně a bezpečně,“ dodává.

Stavbu realizovala firma Strabag. Podle starosty Hluboké Tomáše Jirsy byl hlavním důvodem zbourání původního mostu z poloviny 30. let minulého století jeho špatný technický stav. Téměř 80 milionů na vybudování nového mostu šlo z pokladny kraje. Opravený most je o třetinu širší než původní. Zatímco původní vozovka měřila 5,3 metru, nová má sedm metrů a i s chodníky 10,5 metru. Most je také vyšší než původní stavba, a to kvůli plánované lodní dopravě. Běžná nosnost mostu je 32 tun, pro výjimečné případy dokonce až 196 tun, na most tedy mohou prakticky všechny typy aut bez omezení. Zatím na něj ale těžší vozidla nesmí. V Zámostí se totiž na podzim bude opravovat kanalizace v Pražské ulici, která na most navazuje. Podle starosty Jirsy hrozí při průjezdu těžkých aut propadnutí vozovky.

Napsala: Olga Píšová, Budějcká Drbna
Foto: Josef Sova

Štítky Hluboká nad Vltavou, Zámostí, Vltava, Tomáš Jirsa, Strabag, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frank Flint

Někde mosty otvíraj, jinde zavíraj no ...

Pondělí, 11. července 2011, 13:37Odpovědět

V Hluboké nad Vltavou otevřeli pro motoristy nový most  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.