Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Temelíně se utkají jihočeské základní školy, fandit jim budou sportovní hvězdy

Pod chladicími věžemi Jaderné elektrárny Temelín se ve středu odehraje sedmý ročník tradiční akce pro děti, Temelínská atomiáda. Do Temelína se sjedou žáci základních škol z okolí, aby mezi sebou soupeřili v různých disciplínách, řekl v pondělí mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Zasportovat si s dětmi přijede také olympionička Zuzana Hejnová spolu tenisovou hvězdou Petrem Pálou. Povzbuzovat malé sportovce v jejich úsilí bude i fotbalista Pavel Kučera, volejbalista Štěpán Smrčka a hokejisté Jiří Šimánek a Roman Pšurný.

Na travnaté ploše před Informačním centrem se spolu ve sportovně-zábavných disciplínách utkají děti ze šesti škol z okolí elektrárny Temelín. Soutěžit budou žáci ze ZŠ Hlinecká a Malá Strana z Týna nad Vltavou, ZŠ Dříteň, ZŠ Olešník, ZŠ Neznašov a ZŠ Temelín, která obhajuje loňské vítězství.

"Malí sportovci změří své síly ve skoku přes jadernou tyč, běhu mezi chladicími věžemi, v rozbíjení atomu a v plížení pod vedením. Souhru celého družstva prověří tři týmové soutěže, elektrické výboje, zdolání jaderné věže a v jaderném lyžování.

V Atomiádě vyniknou nejen děti fyzicky zdatné, ale také ty, které spíš než běhání či skákání baví přemýšlení. Osmou disciplínou je totiž vědomostní kvíz,“ řekl Marek Sviták.

Za nejlepší sportovní výkony školy dostanou odměnou příspěvek na sportovní vybavení v celkové hodnotě 100 000 korun. Pozvaní sportovci přijedou do Temelína již v 10 hodin dopoledne, aby měli dost času na prohlídku elektrárny. Odpoledne se zapojí do sportování s dětmi a pak je čeká autogramiáda.

Výkony malých sportovců zhodnotí porota složená ze starostů okolních měst a obcí, zástupců kraje a elektrárny. 


Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, elektrárna, Zuzana Hejnová, Petr Pála, Pavel Kučera, Roman Pšurný, Jiří Šimánek, Štěpán Smrčka, Malá Strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Temelíně se utkají jihočeské základní školy, fandit jim budou sportovní hvězdy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.