Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volební lídr TOP 09 nemá důvěru členské základny

Po téměř roční nestabilitě budějcké TOP 09 dochází v posledních týdnech k změnám ve vedoucích orgánech jihočeské TOP 09. Bohužel se ukázalo jako pravdivé tvrzení, že volební lídr TOP 09 Tomáš Bouzek nemá podporu současné členské základny, stejně tak jako neměl podporu ani u minulých členů.

V Českých Budějovicích byla po vnitrostranických rozporech v listopadu 2010 rozpuštěna místní organizace. Téměř po roce došlo v srpnu k znovu založení budějovické  místní organizace TOP 09, která má oproti původní organizaci jen třetinovou členskou základnu.  Lídr budějovické kandidátky do komunálních voleb JUDr., Ing. Tomáš Bouzek , jehož ambicí bylo stát se členem výboru však znovu prokázal, že nedůvěra členů v jeho osobu stále trvá. Ani on, ani jeho stranický kolega Ing. Jiří Kořínek, který je v současnosti místopředsedou dozorčí rady Teplárny, při volbách do výboru, potažmo na funkce předsedy a místopředsedy, neuspěli.

Tato situace se opakovala i při volbě nového regionálního výboru, jejímž předsedou se stal místostarosta Boršova pan Nejedlý. Ani zde Bouzek s Kořínkem důvěru členů nezískali.

Během dnešního dne jsme byli svědky volby do krajského výboru jihočeské TOP 09.  JUDr., Ing. Tomáš Bouzek byl zvolen pouze jeho řadovým členem, jeho  stranický kolega Ing. Kořínek ani v tomto případě nezabodoval. Předsedou se stal pan poslanec Zdeněk Bezecný, jehož podpora od členské základny je markantní od jeho kandidatury při volbách do poslanecké sněmovny  a do zastupitelstva města České Budějovice v roce 2010.

Drbna pro vás bude samozřejmě sledovat, jaký dopad bude mít Kořínkovo nezvolení do žádného z orgánů Jihočeské TOP 09 na jeho funkci v dozorčí radě Teplárny, je-li nyní pan Kořínek pouze řadovým členem. Zajímavé bude také sledovat vliv těchto událostí na fungování koalice v Českých Budějovicích.

Drbna si také klade otázku, kdy pan radní Bouzek přizná svou skutečnou adresu v Hluboké nad Vltavou a případně v příštích volbách bude kandidovat do zastupitelstva v tomto městě. Třeba získá podporu členské základny alespoň v Hluboké nad Vltavou.

Autor: Zdeňka Procházková, externí Drbna

Štítky TOP 09, Tomáš Bouzek, České Budějovice, volby, Jiří Kořínek, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Zdeněk Bezecný, Hluboká nad Vltavou, Poslanecká sněmovna ČR, Boršov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

richard praskořík

nejprve jsem nepochopil příspěvek topáka zaniklého, pojedl jsem k obědu vtipné kaše a už tomu jinotaji rozumím. na volebních plakátech vypadal lídr TOP jako sysel - toho jsem si stačil všimnout a po obědě jsem se dovtípil co je míněno tou tlustou sekretářkou - to je ten co mu kouká z latinského rectum.

Pondělí, 19. září 2011, 15:41Odpovědět

richard praskořík

přiznám se, že to není nic překvapivého ale snad se nastartoval ozdravný proces v této straně. ten malý to je ambiciózní žvanil s domicilem mimo město a ten druhý je permanentní karierista. a jaký to bude mít vliv na funkci? nejspíše žádný. pro nezúčastněného pozorovatele to vypadá tak, že se ti bývalí probrali a zjistili, že fungování v orgánech teplárny může také být o odpovědnosti a tak tam nechají vyniknout těm, kteří si ještě neužili s dostatkem :-). analogii lze najít i v dopravním podniku :-).

Neděle, 18. září 2011, 21:01Odpovědět

Topák Zaniklý

"...jaký dopad bude mít Kořínkovo nezvolení do žádného z orgánů Jihočeské TOP 09 na jeho funkci v dozorčí radě Teplárny........" hlavně aby to nemělo vliv na funkci...živočicháře:-))). No jo no, když tlustou syslovo sekretářku už nikdo nechce.

Sobota, 17. září 2011, 21:11Odpovědět

Volební lídr TOP 09 nemá důvěru členské základny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.