Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pondělí a úterý bude na VŠTE patřit Dnům otevřených dveří

Ideální možnost pro maturanty, kteří přemýšlejí o vysokoškolském studiu technických a ekonomických oborů, nabídnou Dny otevřených dveří, které se na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích uskuteční v pondělí 23. listopadu, a v úterý 24. listopadu vždy od 9 do 15 hodin. Středoškoláci, ale i třeba jejich rodiče, při nich na vlastní oči uvidí prostředí, v němž letos už působí na 4400 studentů, tedy o čtyři stovky víc než v minulém akademickém roce.

„Dva dny jsme zvolili proto, abychom tuto možnost dali co největšímu počtu žáků středních škol. Zájem o technické obory roste, neboť absolventům na trhu práce dávají velmi dobré uplatnění,“ říká Vojtěch Stehel, vedoucí oddělení marketingu VŠTE. Ta je přitom známá i svou přátelskou atmosférou, což jí třeba loni přineslo titul technické Fakulty roku, který ji udělili absolventi a studenti českých technických vysokých škol.

Vedle informací o jednotlivých oborech, podmínkách přijímacího řízení a studia si mohou zájemci poslechnout vystoupení profesora Eduarda Babulaka, který přednášel na několika významných univerzitách v Kanadě, USA a Velké Británii a od letoška působí právě na VŠTE. „Je to jeden z představitelů silného potenciálu naší akademické obce, který je s předchozími lety nesrovnatelný. I v tom se naše škola velmi změnila,“ uvádí Jakub Hořický z organizačního týmu pondělní a úterní akce. S jejími účastníky se zároveň setkají také zástupci firem a podniků, aby jim sdělili své zkušenosti s absolventy školy či jejími studenty, kteří k nim chodí na odborné praxe. „Chceme, aby si každý odnesl objektivní a ucelené informace,“ dodal.

Při prohlídce kampusu si návštěvníci prohlédnou také některé učebny a posluchárny, počítačovou studovnu, stejně jako poznají zázemí pro volný čas a běžný život na škole. Součástí obou dnů jsou rovněž ukázky technologii 3D skenování a 3D tisku nebo možnosti, které nabízí práce s termokamerami.

Na VŠTE, která patří do sítě veřejných vysokých škol a studuje se na ní tedy zdarma, přitom už převažují studenti technických oborů jako je strojírenství, doprava, logistika a stavitelství nad těmi z oborů ekonomických, s nimiž zde v roce 2006 začínali.
Škola má nyní osm kateder, a to Strojírenství, Dopravy a logistiky, Stavebnictví, Ekonomiky, Managementu, Přírodních věd a informatiky, Cestovního ruchu a marketingu a Cizích jazyků. Její součástí je také Centrum technických studií VŠTE v Táboře se specializacemi Stavební management a Progresivní materiály v automobilovém průmyslu.

Autoři

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, vysoká škola, studium, České Budějovice, Vojtěch Stehel, USA, Kanada, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pondělí a úterý bude na VŠTE patřit Dnům otevřených dveří  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.