Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Soukromá základní škola? Proč ne!

PR článek

Síť soukromých škol EDUCAnet v loňském roce otevřela soukromou základní školu na Lannově třídě v Českých Budějovicích.

„V současné době v České republice fungují většinou dva druhy základního vzdělávání. Převažuje státní, který známe všichni. Proti němu stojí vzdělání alternativní, tedy výuka a systém vzdělávání pojatý od základu jinak, jak jej nabízí například školy Waldorfské nebo Montessori. V naší soukromé základní škole si vybíráme z alternativních přístupů to nejlepší a doplňujeme dalšími dnes tolik potřebnými znalostmi (angličtina) a dovednostmi (práce s počítačem). Navíc vytváříme žákům bezpečné a příjemné prostředí,“ uvádí ředitelka školy.

Základní škola EDUCAnet vychází z konceptu klasické školy. Považuje za důležité žáky především kvalitně naučit základům čtení, psaní a počítání, na kterých budou moci stavět v dalších letech školní docházky. S angličtinou se děti setkávají od druhé třídy, počet hodin postupně narůstá. Obdobně je to s počítačovou technikou.

V čem je tedy škola odlišná?

Především je to v počtu dětí ve třídách. Aby se mohli učitelé věnovat každému dítěti pečlivě, pohybuje se počet dětí ve třídě kolem deseti žáků. „V běžné třídě, kde je 30 žáků, se učitel musí přizpůsobit spíše těm pomalejším, musí neustále nacházet jakýsi kompromis. Pokud dítě v některém předmětu vyniká, má tak trochu smůlu, stejně jako v opačném případě, kdy látku z nějakého důvodu nezvládá. Tento problém u nás odpadá,“ vysvětluje jedna z učitelek. „Nyní máme ve třídě například 7 žáků, takže je dost času a prostoru věnovat se pečlivě každému, a to jak v případě, že látku chápe rychleji než druzí, tak v případě opačném. V takto malém počtu můžete prostě rodělit práci a druhy úkolů tak, aby každé dítě jelo svým tempem a rozvíjelo své schopnosti, jak to jen jde,“ dodává.

Ze vzdělání jiného typu si základní škola EDUCAnet bere především některé metody výuky. Pravidelně zařazuje společné povídání na různá témata nebo reaguje na situaci ve třídě. Dětem velmi chybí možnost se vyjádřit a komunikovat, podporuje tak umění naslouchání a porozumění. Škola dělá projektové dny, kdy se vyhlásí předem téma, děti se připraví, přinesou si zajímavé věci a pomůcky a ve všech předmětech se toto téma objeví. Vzhledem k poloze školy a malému počtu žáků využívá hned při probírání témat v předmětech exkurze, návštěvy muzeí, divadel, firem, pracovišť rodičů a podobně. Na základní škole se již zahajuje používání jednoduchého e­-learningu na Google classroom, domácí úkoly mohou starší děti někdy odesílat elektronicky.

Převládají zkušenosti, že rodiče se o soukromou základní školu zajímají čím dál více. Základní škola EDUCAnet nabízí možnost, jak dětem zprostředkovat kvalitní vzdělání od zahájení školní docházky. Ve školním roce 2016/17 bude otevírat 1., 4., 5., 6. a 7. třídu. Přijďte se podívat! 

Štítky základní škola, České Budějovice, Česko, Google

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soukromá základní škola? Proč ne!  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.