Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Angličtina? Tu mají studenti Gymnázia Jírovcova v malíku! V soutěži Angličtinář roku zaváleli

Na Gymnáziu Jírovcova v Českých Budějovicích mají radost. A není se čemu divit. Škola zažila velký úspěch v mezinárodní soutěži Angličtinář roku, kterou pořádá společnost czech-us. Z celkového počtu 479 evropských škol skončili studenti Gymnázia Jírovcova na úžasném 15. místě!

„K celkovému úspěchu školy velmi přispěla Michaela Brabcová z oktávy, která skončila na nádherném 10. místě z celkového počtu 6311 studentů v České republice. Úspěchu si ceníme o to víc, že jsme přírodovědně a matematicky zaměřená škola,“ uvedl ředitel gymnázia Pavel Kavřík.

Zástupce organizátora soutěže, který gymnáziu a samotné Michaele předá ocenění a výhru, dorazí do školy 6. dubna. „Tato akce bude jako loni spojena s přednáškou v angličtině o možnostech studia v zahraničí pro studenty třetích ročníků. Je pro nás velkou ctí a motivací učit takto nadané a šikovné žáky, tento úspěch je obrovskou odměnou i pro všechny vyučující angličtiny na našem gymnáziu,“ dodal Pavel Kavřík.

Soutěž Angličtinář roku probíhá formou on-line testu. Ten je sestavený na úrovni B1-C1 a skládá se z gramatiky, poslechu a orientace v textu. Trvá přesně 60 minut. Z Gymnázia Jírovcova se soutěže zúčastnilo více než 50 žáků.

Autoři | Foto gymji.cz

Štítky Gymnázium Jírovcova, soutěž, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Angličtina? Tu mají studenti Gymnázia Jírovcova v malíku! V soutěži Angličtinář roku zaváleli  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.