Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nejšikovnější student oboru mechanik seřizovač? Dnes rozhodne celorepublikové finále ve Velešíně

Dnes budou na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín pracovat nervy na maximum. Ve škole vrcholí prestižní soutěž KOVO junior - kategorie Mechanik seřizovač. V celorepublikovém finále bojují i dva místní studenti, kteří zvítězili v krajském kole - Daniel Brodský a Vojtěch Škopek.

„Měli velkou převahu, což mě ohromně těší. Samozřejmě jim držím palce, bylo by krásné, kdyby prvenství zůstalo na naší škole,“ zmínil Milan Timko, ředitel SOŠ Velešín.

Velešínská škola má se soutěží dobrou zkušenost. Vloni ve stejné kategorii zaválel Libor Pavlík, který skončil na prvním místě. „Předvedl skvělý výkon. Nešlo přitom jen o programování, ale i dokonalou orientaci v předloženém výkrese součásti a analýze požadavků technické dokumentace, což není úplně snadné,“ dodal Milan Timko.

Zmíněná soutěž se koná v rámci Přehlídky České ručičky. Jejím cílem je popularizace učňovského školství, a to jak v očích mladých lidí, tak i jejich rodičů a vůbec široké veřejnosti. Letos bylo nominováno 22 soutěží.

Štítky Velešín, soutěž, Milan Timko, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejšikovnější student oboru mechanik seřizovač? Dnes rozhodne celorepublikové finále ve Velešíně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.