Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Škola Emy Destinové dostane nové vybavení a otevře čtyři třídy

S plánovaným obnovením provozu budějcké základní školy Emy Destinové se řeší i vybavení, rozsah služeb a výuky. Cena vybavení je kolem 2,5 milionu korun.

Základní škola zahájí obnovenou vzdělávací činnost 1. září 2016. Kapacita všech tříd má být 450 žáků. Do školní družiny se má vejít 150 dětí a mladistvých. Školní rok 2016/2017 budou do základky chodit pouze prvňáci a šesťáci. Kompletní provoz pak bude v chodu za pět let, kdy dojde k naplnění všech tříd v ročníku.

Vedení města v současné době řeší nové vybavení. „V souvislosti se zřízením nové základní školy v Českých Budějovicích je nutno vybavit třídy a příslušenství pro žáky a pedagogy, aby mohla být k 1. září 2016 zahájena výuka v nově zrekonstruovaném pavilonu,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

Škola se bude rozvíjet postupně. Pro školní rok 2016/17 je předpoklad otevřít čtyři třídy. „Otevřeme první a šestý ročník. Dále plánujeme dvě oddělení školní družiny, odbornou učebnu fyziky, počítačovou učebnu, šatny, náhradní stravování a zázemí pro pedagogy,“ upřesnil Podhola.

V zakázce na nové vybavení se řeší šatnové skříně pro žáky, obecné vybavení tříd a oddělení školní družiny. Dále pak vybavení dostane odborná učebna pro fyziku a učebna počítačů. V následujícím školním roce se pokryje část celého pavilonu.

„Odhadované náklady se pohybují okolo 1,6 milionu korun. Během dubna bude ještě vypsáno výběrové řízení na pořízení interaktivních tabulí s předpokládanou částkou kolem 800 tisíc korun,“ dodal náměstek primátora. Celkové náklady na nejbližší nové vybavení činí zhruba dva a půl milionu korun.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Ema Destinnová, základní škola, školní rok, učebna, Petr Podhola, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola Emy Destinové dostane nové vybavení a otevře čtyři třídy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.