Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Město se pustilo do rekonstrukcí škol za desítky milionů

Letní období prázdnin dává skoro jedinou šanci investovat do nového vybavení a oprav v základních školách. Nejinak tomu je i v Budějcích, kde se dělníci ihned po opuštění škol pustili do práce.

Opravy se dotknou prakticky každé základní školy. Buď formou rekonstrukce, nebo investice do nového vybavení. Ze začátkem nového školního roku 2016/2017 bude navíc znovuobnoven i provoz ZŠ Emy Destinové.

„Práce probíhají dle harmonogramu. Jen školní stravování bude zpočátku v náhradním provozu. Školní jídelna bude zrekonstruována až v průběhu školního roku,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola.

Za opravy a investice město během letních prázdnin utratí dohromady přes 60 milionů korun. Díky tomu se mohou děti těšit na nový povrch na nádvoří školy ZŠ O. Nedbala nebo na rekonstruovanou vstupní halu v ZŠ a ZUŠ Bezdrevská. „ZŠ Dukelská získá na části budovy novou fasádu a ZŠ s MŠ J. Š. Baara zrekonstruuje školní hřiště,“ dodává dále Podhola.

Na škole K. Štěcha projde rekonstrukcí kanalizace a na ZŠ Máj I se opraví výtah i podlaha v tělocvičně. ZŠ s MŠ J. Š. Baara v září nabídne inovované školní hřiště a zcela nové se otevře u Základní školy Matice školské.

Nová víceúčelová hala se staví pro ZŠ Dukelská s pracovištěm Nové Hodějovice, kde kvůli stavebním pracím skončila výuka o dva dny dříve. Cena stavby je téměř pět milionů korun. Žáci ZŠ Kubatova si naopak o pár dní prodlouží prázdniny, protože se bude rekonstruovat školní jídelna. Návrat do lavic je tak naplánován až na pondělí 5. září.

Cena rekonstrukce školní jídelny je 16 a půl milionu korun. A v základních školách Grünwaldova s Pohůreckou se během léta opraví shodně tepelné hospodářství.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, základní škola, České Budějovice, školní jídelna, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město se pustilo do rekonstrukcí škol za desítky milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.