Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kraj a nemocnice navyšují počet míst ve své školce

Mateřskou školu Preslova v areálu Nemocnice České Budějovice, která funguje jako firemní školka pro děti zaměstnanců nemocnice a jihočeského krajského úřadu, bude od počátku nového školního roku navštěvovat více dětí. Provozovatelé školky vyšli vstříc požadavkům rodičů a navýšili kapacitu o osm dětí. Od září tak do tohoto předškolního zařízení nastoupí 78 dětí.

„Vyhověli jsme rostoucímu zájmu o umístění dětí do naší školky a navýšili jsme její kapacitu. Zároveň tím reagujeme na situaci, kdy je v Českých Budějovicích stálý nedostatek míst pro předškoláky. Rozhodli jsme se proto tuto situaci alespoň částečně odlehčit,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Společnou firemní mateřskou školu začal Jihočeský kraj s českobudějovickou nemocnicí provozovat v roce 2014. Využívat ji mohou přednostně děti zaměstnanců těchto institucí, v mimořádných případech tam mohou být umístěny ale i jiné děti od dvou let věku. „Ve školce máme tři třídy – Žabičky a Rybičky jsou v provozu od roku 2014, třetí třída Čápata byla naplněna k loňskému září. Školka je otevřena od 5:45 do 17:15, což je více, než je běžné u jiných předškolních zařízení,“ uvedla ředitelka MŠ Preslova Ivana Moravcová.

Doplnila, že k počátku nového školního roku nastoupí do MŠ Preslova i chůva, která se bude starat o nejmenší děti.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, Jiří Zimola, České Budějovice, Jihočeský kraj, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj a nemocnice navyšují počet míst ve své školce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.