Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rektorem VŠTE bude další čtyři roky Marek Vochozka

Marek Vochozka, dosavadní rektor Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích, bude v jejím čele i v letech 2017 až 2020. Rozhodl o tom v tajné volbě Akademický senát VŠTE, přičemž protikandidáta současný rektor, kterému čtyřleté funkční období končí 31. prosince, neměl.

„Na konci roku 2020 bych chtěl svému nástupci předávat ve všech oblastech silnou univerzitu respektovanou doma i v zahraničí,“ říká letos čtyřicetiletý Marek Vochozka.

Vystudoval ekonomii na pražské VŠE, kde působil jako odborný asistent na Fakultě podnikohospodářské a v roce 2008 získal vědecký titul Ph.D. Na VŠTE nastoupil v roce 2008 jako odborný asistent Katedry ekonomiky a managementu. V březnu 2009 ho Akademický senát pověřil vedením školy místo z funkce odvolaného rektora. V prosinci 2012 byl pak prezidentem Klausem jmenován řádným rektorem. Funkce se ujal 1. ledna 2013. Ve stejném roce získal akademickou hodnost „docent“. Jako akademik se věnuje ekonomii, financím podniku a znalectví v oboru ekonomika. V tomto oboru je rovněž soudním znalcem. Je autorem řady vědeckých publikací a několika knih věnovaných podnikové ekonomice a podnikovým financím. Od dubna 2015 je členem Kontrolní rady Technologické agentury České republiky, do níž ho zvolila Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Marek Vochozka, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, ekonomika, Václav Klaus, Poslanecká sněmovna ČR, Technologická agentura ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rektorem VŠTE bude další čtyři roky Marek Vochozka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.