Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kraj ocenil studenty za reprezentaci v celostátních soutěžích. Byli mezi nimi i dva kominíci

Poděkování za skvělou reprezentaci a blahopřání k výborným výsledkům si v pondělí 5. září odneslo z krajského úřadu patnáct studentů, kteří se ve školním roce 2015 - 2016 umístili na prvním, druhém a třetím místě v celostátních kolech soutěží vyhlašovaných ministerstvem školství.

Zástupci odboru školství v čele s krajským radním pro tento resort Tomešem Vytiskou jim zároveň předali tašku s propagačními předměty kraje a knižní poukázku v hodnotě 500 korun.

„Všem studentům chci velice poděkovat za to, jak skvěle reprezentují náš kraj a rovněž jim velice blahopřeji,“ uvedl Vytiska s tím, že to zároveň považuje za výbornou vizitku jihočeských škol a jejich pedagogů. „Život utíká moc rychle, je třeba se na to připravit a chovat se takovým způsobem, abyste tu možnost, že se můžete něčemu naučit, pokud možno maximálně využili,“ dodal ještě na adresu studentů krajský radní.

Mezi oceněnými byli mimo jiné i Pavel Čada a Josef Wágner ze Střední polytechnické školy v Českých Budějovicích z oboru Kominík. „Shodou okolností nás k tomuto oboru přivedli rodiče a určitě tohoto nelitujeme,“ řekli.

Na mistrovství České republiky v kominictví obsadili první místo, když jednou z disciplín bylo například stavění komínu do dvou spotřebičů. A zatímco Čada ještě zůstává na škole, Wágner ji již úspěšně dokončil a chce si zařídit kominickou firmu.

Autoři

Štítky Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko, reprezentace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj ocenil studenty za reprezentaci v celostátních soutěžích. Byli mezi nimi i dva kominíci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.