Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SVOBODA ZVÍŘAT: Zapojte se jako lektoři do ekovýchovných programů

Je důležité šířit osvětu ochrany přírody a zvířat i mezi dětmi, jelikož právě tato mladá a novým nápadům nesmírně otevřená generace může v budoucnu změnit mnoho věcí. Pokud si přejeme něco změnit, to nejjednodušší, co můžeme udělat, je, že začneme sami u sebe a půjdeme svému okolí příkladem. To jsou hlavní důvody, proč Svoboda zvířat hledá lektory pro své ekovýchovné programy. Hodiny jsou zaměřené na děti ze základních škol a dalších zařízení pracující s dětmi v Českých Budějovicích a okolí.

Náplní práce Svobody zvířat je ochrana práv zvířat, ale vedle svých hlavních kampaní (Proti srsti, Za nahrazení pokusů na zvířatech, Cirkusy bez zvířat) se celá organizace soustředí také na aktivity směřující k výchově dětí a mládeže. Naše snaha směřuje k oslovení generace, která je od zvířat dnes mnohem více vzdálena než jejich předchůdci. Svoboda zvířat se (nejen ve svých ekovýchovných programech) orientuje na problematiku ochrany zvířat, na život zvířat, jejich adaptaci na současné podmínky, na vztah k prostředí, vliv člověka na zvířata a prostředí, vliv zvířat na člověka, pochopení propojenosti a svázanosti procesů mezi lidmi, přírodou a zvířaty.

Cílem ekovýchovný programů Svobody zvířat není jen zprostředkování informací, ale i změna způsobu uvažování a cítění, které by dlouhodobě vedlo jednání dětí. Naší snahou je vypěstovat v nich schopnost samostatně se informovat, vstřebávat poznatky, hodnotit je a vyvodit ze své činnosti důsledky. Chtěli bychom děti vychovávat jako šetrné a ohleduplné bytosti, které jsou ke svému prostředí otevřené a dokážou samy pohotově hledat nové postupy k řešení problémů.

Sympatizujete s myšlenkou ekovýchovných programů? Rádi byste se aktivně podíleli na činnosti Svobody zvířat? Nyní máte možnost! Svoboda zvířat hledá lektory ekovýchovných programů v Českých Budějovicích a okolí.

Vaším úkolem by bylo odučit ekovýchovný program, za který pak budete finančně odměněni. Proto je tato pozice vhodná pro studenty vysokých škol, ale samozřejmě i pro pracující, kteří by se rádi zapojili. Hlavním požadavkem je kladný vztah k dětem (programy jsou připravené pro žáky 1. a 2. stupně základní školy) a zájem o problematiku ochrany zvířat. Než se stanete lektorem ekovýchovných programů, je nutné absolvovat školení, které zajišťuje koordinátorka ekovýchovy. V případě zájmu z řad studentů vysokých škol, je možné domluvit se i na absolvování odborné praxe, která je vhodná například pro budoucí učitele předmětů: biologie, přírodopis, rodinná a výtvarná výchova, dramatická výchova, občanská nauka, ekologie a další společensko-vědní předměty.

Pokud vás nabídka oslovila, zašlete svůj životopis a motivační dopis na ekovychova@svobodazvirat.cz. Do předmětu zprávy uveďte Lektor ekovýchovy České Budějovice a okolí.

Nabídku programů a bližší informace najdete zde. Pokud znáte nějakého pedagoga, kterého by mohla nabídka programů zajímat, určitě mu předejte tyto informace.

A jestli nechcete propásnout žádnou novinku ze světa pokusných, cirkusových nebo kožešinových zvířat, sledujte Svobodu zvířat na facebookových stránkách nebo na www.svobodazvirat.cz

Autoři

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SVOBODA ZVÍŘAT: Zapojte se jako lektoři do ekovýchovných programů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.