Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity využívá nově opravený pavilon

Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity může využívat zrekonstruovaný pavilon. Bude v něm děkanát, laboratoře nebo zázemí pro pedagogy. Náklady na obnovu budovy z 60. let minulého století činily více než 70 milionů korun. Většinu z této částky pokryla dotace od ministerstva školství.

V budově se vyučují obory zabývající se živočišnou výrobou. „Prostory jsou nyní výrazně modernizované a vyhovují aktuální potřebám fakulty,“ uvedl děkan Zemědělské fakulty Miloslav Šoch. Úprava objektu trvala téměř dva roky. Po tu dobu musely některé katedry využívat náhradní prostory ve středisku školního statku. „Původně měla rekonstrukce končit letos v červnu, a jsme rádi, že ji zhotovitele dokázal urychlit,“ řekl děkan.

Zemědělskou fakultu momentálně navštěvuje na 1350 studentů. V poslední době investovala škola do své obnovy desítky milionů korun. „Nám se během posledních pěti let podařilo zrekonstruovat několik budov. Především jde o budovu ZR, což byla akce za 240 milionů korun. Pak jsme za 115 milionů zrekonstruovali nízké pavilony. Máme nově také pivovar, zpracovnu masa a minimlékárnu,“ uvedl Šoch.

Do budoucna fakulta připravuje další investiční projekty. Podle děkana jde například o rekonstrukci budovy pro studium ekologie a údržby krajiny.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky pavilon, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity využívá nově opravený pavilon  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.