Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Velešínští Technofobici zvítězili v prestižní celorepublikové IT soutěži NAG-IoE

Střední odborní škola strojní a elektrotechnická Velešín má za sebou další významný úspěch. V prestižní celorepublikové IT soutěži NAG-IoE zvítězil v kategorii pokročilých tým Technofobici, který tvořili studenti velešínské školy Jakub Švarc, Martin Bárta a Jiří Bendík.

„Z úspěchu mám obrovskou radost, protože se účastnily také vysoké školy, a to i ze Slovenska, takže konkurence byla obrovská. Naši kluci mají můj respekt, jsem na ně pyšný,“ říká ředitel SOŠ Velešín Milan Timko a dodává, že soutěž je vysoce odborně zaměřená. „Náš tým tak dokázal, že je opravdu na špičkové úrovni, pro školu je to skvělá vizitka.“

Soutěž probíhala tak, že tříčlenné týmy plnily v průběhu několika měsíců jednotlivé praktické úkoly vyžadující znalosti z IT oborů, jako jsou počítačové sítě, operační systémy, elektronika a programování hardware z oblasti zařízení IoT. „Soutěž je pořádána spolkem i-com-unity a společností Cisco Systems, Inc., která je jednou z největších počítačových firem současnosti a dominujícím hráčem v oblasti síťových a komunikačních technologií,“ dodává učitel Vladimír Přibyl.

Vítězný tým vyhrál cenu 20 tisíc korun. „Slavnostní předání se uskuteční v pátek 2. června od 14 hodin v obřadní síni bývalého kostela sv. Filipa a Jakuba v rámci předávání maturitních vysvědčení. Zúčastní se také soutěžní porota,“ říká Milan Timko.

Tisková zpráva

Štítky student, soutěž, úspěch, Velešín, Martin Bárta, Milan Timko, Slovensko, Cisco Systems

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velešínští Technofobici zvítězili v prestižní celorepublikové IT soutěži NAG-IoE  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.