Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Temelínští školáci dostali vysvědčení u jaderného reaktoru. A nechyběla sladká odměna

Pětadvacet temelínských školáků zamířilo v poslední lednový den do infocentra jaderné elektrárny. Děti u makety reaktoru dostaly vysvědčení i sladkou odměnu.

Honzík ukazuje otci vysvědčení: „Teda něco tak strašného jsem ještě neviděl…." kroutí hlavou tatínek. „Já taky ne, včera jsem to našel ve tvých věcech," odvětí synek. To je jeden z mnoha vtipů, které zazněly v temelínském infocentru včera, ve středu 31. ledna. A proč vtipy na téma vysvědčení v jaderné elektrárně? Protože právě ocenění pololetního úsilí školáci z temelínské základky převzali v Infocentru Jaderné elekrátrny Temelín. Byl to pro ně zážitek, vždyť kdo se může pochlubit tím, že vysvědčení dostal u jaderného reaktoru. Byť to je jen maketa.

„U jaderného reaktoru, respektive jeho makety v našem infocentru, vysvědčení převzalo pětadvacet žáků z temelínské základní školy. Vysvědčení jim předal starosta obce Temelín Josef Váca. A sladkou tečku za prvním pololetím udělal oblíbený ovocný dort," uvedl mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták.

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky vysvědčení, reaktor, Temelín, dort, jaderný reaktor, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínští školáci dostali vysvědčení u jaderného reaktoru. A nechyběla sladká odměna  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.