Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VŠTE slaví úspěch. Jako první veřejná škola získala prestižní akreditaci pro logistiku

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích se stala první veřejnou vysokou školou, a teprve druhou v zemi, která získala prestižní akreditaci Evropské logistické asociace. Stalo se tak pro magisterský studijní program Logistika. 

„Studentům to umožní získat mezinárodní logistický certifikát a titul cEJLog bez certifikačních zkoušek. Stačí o něj po absolvování požádat Evropskou logistickou asociaci. To jim pomůže při hledání zaměstnání v Evropě i některých dalších zemích mimo ní. Zaměstnavatelům totiž certifikát zaručuje jejich odborné znalosti v logistice a schopnost je využívat v mezinárodním prostředí,“ vysvětluje Rudolf Kampf, garant oboru a ředitel Ústavu technicko-technologického VŠTE. 

Magisterský studijní program Logistika je koncipován jako profesně zaměřený a mezinárodní certifikace potvrdila jeho vysokou úroveň. 

Podle Kamila Slavíka, viceprezidenta České logistické asociace a člena Evropské certifikační rady pro logistiku, je cílem evropského certifikačního programu zvyšování kvalifikace logistických odborníků a sjednocení požadavků na jejich odbornou způsobilost v šestnácti zemích Evropy. „Certifikace se přitom rozšiřuje i mimo ní. Zkoušky lze složit i v Číně, Indonésii, Jižní Africe, Kazachstánu a Egyptě,“ dodal. 

V Česku nyní působí na 65 certifikovaných logistiků. To je srovnatelné s Finskem či Švédskem, ale pod průměrem evropských zemí jako je Švýcarsko, Nizozemí a Velká Británie. „Velký růst zaznamenává Polsko, které se dostalo na druhou příčku s více než tisícem certifikovaných logistiků. S ohledem na snahu udržet u nás logistiku na konkurenční úrovni, máme v Česku hodně co zlepšovat,“ uvedl Kamil Slavík.

Tisková zpráva

Štítky VŠTE, Evropská logistická asociace, studium, ocenění, logistika, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, Evropa, Česko, Čína, Indonésie, Finsko, Polsko, Egypt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE slaví úspěch. Jako první veřejná škola získala prestižní akreditaci pro logistiku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.