Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znalecký ústav VŠTE rozšířil činnost o obor Stavebnictví

Stavebnictví se stalo třetím oborem činnosti Ústavu znalectví a oceňování, který je součástí českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE). Rozšířilo tak dosavadní znalecká oprávnění pro obory Ekonomika a Strojírenství.

Nové oprávnění udělilo škole v červenci Ministerstvo spravedlnosti České republiky. „Nyní tak můžeme řešit další zajímavé znalecké posudky a uspokojit širší poptávku zadavatelů. Ta existovala už v minulosti, ale z pochopitelných důvodů jsme ji museli odmítat. To se teď mění, což zadavatelé posudků jako jsou soudy, města, exekutoři, už zaregistrovali,“ říká Veronika Machová, ředitelka Ústavu znalectví a oceňování VŠTE.

Na ústavu, založeném před třemi lety, působí soudní znalci, akademičtí pracovníci a odborníci z praxe, kteří zajišťují zpracování znaleckých posudků i poradenství.

Jeho první znaleckou aktivitou byl obor Ekonomika s oprávněním, týkajícím se například finančního majetku, oceňování podniků, nemovitostí a movitostí nebo přezkoumávání a posuzování přeměn obchodních společností. V roce 2016 přibyl obor Strojírenství mimo jiné s rozsahem pro konstrukce strojů, technologických zařízení, dopravní a manipulační techniku, výrobní a materiálové inženýrství. Ústav se v poslední době musí vypořádat i s rostoucí poptávkou soudů o revizní posudky. Jejich cílem je přezkum správnosti již realizovaných znaleckých posudků.

Ústavy se součástí organizační struktury VŠTE staly v červenci 2015, kdy vedle znaleckého byly zřízeny ještě Ústav technicko-technologický a Ústav podnikové strategie. Staly se novým stupněm mezi rektorátem a katedrami a převzaly odpovědnost za pedagogickou a výzkumnou činnost školy.

Tisková zpráva

Štítky VŠTE, vysoká škola, ekonomika, strojírenství, rozšíření, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, znalecký posudek, Veronika Machová, Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znalecký ústav VŠTE rozšířil činnost o obor Stavebnictví  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.