Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studenti z jihu Čech při celostátních kláních válí

Sedmnácti jihočeským studentům, kteří se zaskvěli v celostátních soutěžích rozmanitých oborů vyhlašovaných ministerstvem školství se dostalo ocenění i na vedení kraje, který tak skvěle reprezentovali.

Poděkování a tašku s propagačními předměty kraje a poukázkou na nákup knih si za skvělou reprezentaci a blahopřání k výborným výsledkům včera odneslo z krajského úřadu sedmnáct studentů, kteří se ve školním roce 2017 - 2018 umístili na medailových místech v celostátních kolech soutěží vyhlašovaných ministerstvem školství.

Slavnostního ceremoniálu v prostorách krajského úřadu se většina studentů tradičně zúčastnila v doprovodu svých učitelů, kteří v některých případech, kdy se nemohli jejich svěřenci dostavit, přebrali ocenění za ně. Je to důkaz, že na jihu Čech máme kvalitní školy.

„Velice mě těší, že vynikajících výsledků v této soutěži dosahují naši studenti každým rokem. Je to jasný důkaz, že v jižních Čechách máme kvalitní školy,“ zdůraznil náměstek hejtmanky pro oblast školství Zdeněk Dvořák.

Náměstek se prý mezi studenty necítil jako host, protože ve škole strávil celý život, mimo jiné jako ředitel Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích. „Jsem mezi vámi stále jako doma a těší mě, že se mohu zhostit té nekrásnější povinnosti a poblahopřát mladým talentovaným a úspěšným lidem v sále, do kterého jsem vás nepozval náhodou. Zasedá zde rada kraje a projednává ta nejdůležitější rozhodnutí a vaše ocenění považuji za stejně důležité,“ řekl Dvořák.

Náměstek pak i zmínil, jak Jihočeský kraj školy podporuje. „Na modernizaci škol a školských zařízení na jihu Čech se nám jen letos podařilo od Evropské unie získat 522 milionů korun. Kraj k tomu přidává částku ve výši 200 milionů korun a z fondu rozvoje škol pak dalších 130 milionů. Tuto investici věnujeme vám, mladým, protože v dětech je naše budoucnost,“ upřesnil Dvořák.

Autoři | Foto Radek Šíma

Štítky vzdělání, kraj, student, škola, úspěch, soutěž, Dvořák, ocenění, Jihočeský, Česko, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Zdeněk Dvořák, Jihočeský kraj, Evropská unie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti z jihu Čech při celostátních kláních válí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.